Disensiuni în Coaliție. Dancilă și Tăriceanu se contrazic în privința guvernării

Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu au doscutat despre amnistie și grațiere
Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu au doscutat despre amnistie și grațiere

20 august este data limită transmisă de Călin Popescu Tăriceanu premierului Viorica Dancilă pentru a veni cu un nou program de guvernare și un guvern restructurat. Viorica Dancilă îi răspunde lui Tăriceanu că un partid nu poate fi și la putere și în opoziție și că PSD nu acceptă niciun ultimatum.

ALDE a informat în urmă cu o săptămâna că liderul formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, i-a transmis premierului Viorica Dăncilă să vină cu o restructurare guvernamentală și un nou program de guvernare până pe 20 august.  „Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a avut o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, înainte de şedinţa de guvern, pe tema colaborării viitoare la nivelul coaliţiei, astfel încât să fie asigurată o bună guvernare. În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă că principal atu competenţa”, a transmis ALDE printr-un comunicat de presă. Conform comunicatului transmis de ALDE,  Tăriceanu a rugat-o pe Viorica Dăncilă că, până pe dată de 20 august, să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate, precum şi aşteptărilor cetăţenilor, pentru că aceştia să îşi recâştige încrederea în actul de guvernare. ALDE a criticat  și rectificarea bugetară adoptată luni, afirmând că această arată că „bugetul de stat pe anul acesta a fost unul construit nerealist”.

„Un partid nu poate să fie şi la putere şi în Opoziţie” 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, că răspuns acuzaţiilor lui Călin Popescu Tăriceanu, că un partid nu poate să fie şi la putere şi în Opoziţie, iar percepţia publică este legată de coaliţie, nu doar de PSD. Dăncilă a mai spus că are responsabilitatea de a asigura stabilitatea. „Nu poţi să fii şi la guvernare şi în Opoziţie, este responsabilitatea întregii alianţe. Percepţia publică este despre coaliţie şi guvernare. Cifrele demonstrează că nu e perfect, dar e guvernare eficientă. Cât suntem a două ţară cu cea mai mare creştere economică, după Ungaria, cred că aceste lucruri arată că guvernarea merge în direcţia bună, atâta timp cât ne ţinem promisiunile. O să discut cu domnul Tăriceanu, de ce a fost atât de supărat”, a declarat Viorica Dăncilă.  Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat recent  că PSD nu acceptă niciun ultimatum, iar acum nu este oportună o restructurare guvernamentală.

„PSD nu acceptă un ultimatum. Eu cred că discuțiile în cadrul unei Alianțe sunt discuțîi aplicate. Nu putem vorbi de un ultimatum dat de PSD către ALDE sau de la ALDE către PSD. Am discutat cu domnul Tăriceanu despre programul de guvernare, am discutat despre restructurare. În cadrul CExN am discutat despre remaniere, nu avem în vedere o restructurare în viitorul apropiat, dar ne gândim la o remaniere a miniștrilor care nu au performat și la ajustarea programului de guvernare, astfel încât să corespundă cerințelor populației”, a declarat Viorica Dăncilă în urmă cu o săptămână.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.