Vouchere pentru panouri fotovoltaice și anveloparea caselor. Adrian Câciu: Avem 1,2 miliarde de euro

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că România are 1,2 miliarde de euro pentru panouri fotovoltaice și anveloparea caselor.

Potrivit ministrului, există o alocare de 1,2 miliarde de euro pentru panouri fotovoltaice și baterii, sub forma unor vouchere destinate acestor tipuri de investiții. „Cea mai importantă alocare este pentru cetățeni, pentru gospo-dării, unde avem 1,2 miliarde de euro pentru panouri fotovoltaice și baterii – vouchere pentru acest tip de investiții – și, pe de altă parte, pentru eficiența energetică a gospodăriilor, a caselor”, a declarat Adrian Câciu, la Digi 24.

Ministrul a mai precizat că „valoarea unui voucher pentru panouri fotovoltaice este de până la 25.000 de lei, este echivalentul a 5 kilowați, depinde de fiecare gospodărie, undeva poate e nevoie doar de 3 KW, undeva poate e nevoie de 4 KW. Acest (voucher de) 25.000 de lei pentru panouri este însoțit de (încă un voucher de) 25.000 de lei pentru capacitate de stocare, pentru baterii. Deci 50.000 de lei (în total), 10.000 de euro pentru o gospodărie”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.