Victor Ponta despre Dumitru Buzatu: „E normal să ajungă în închisoare”

Victor Ponta a vorbit despre cazul baronului PSD Dumitru Buzatu și este convins că președintele Consiliului Județean Vaslui va ajunge după gratii. „Nici nu are unde să ajungă în altă parte”,afirmă Ponta.

„Acum, sincer, sunt și eu șocat. Nu mă bucur de răul nimănui și nu am niciun fel de dorință de a vorbi și eu de rău de domnul Buzatu, dar cred un singur lucru și-l spun cu toată tăria, nu-i niciun fel de ipocrizie, orice funcționar al statului român care cere 10% din bani pentru un contract public e normal să ajungă în închisoare. Nici nu are unde să ajungă în altă parte. Cred că nici măcar domnul Buzatu nu crede că poate să susțină o chestie de genul ăsta (n.r. că este o înscenare). Că prietenul lui cel mai bun l-a dat la DNA… așa se întâmplă. Cine să te dea? Dușmanul? De obicei, te dă cel mai apropiat de tine. Mă întorc, un funcționar public din această țară, că-i președinte de Consiliu Județean sau ce o fi el, dacă cere 10% din banii dintr-un contract, trebuie să stea la închisoare foarte mulți ani și trebuie să fie dat de exemplu, ca altora să le fie frică”, a transmis Victor Ponta, la România TV.

Președintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reținut sâmbătă dimineață, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea o mită de 1,25 milioane de lei, pentru acordarea unui contract.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a inculpatului> BUZATU DUMITRU, președinte al Consiliului județean Vaslui, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită”, a anunțat DNA.
Potrivit procurorilor, în perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor). În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.