Un partid cere eliminarea TVA la produsele bio și tradiționale

Partidul Ecologist susține că Guvernul României are obligația morală de a lua măsuri urgente „pentru încurajarea producătorilor autohtoni de alimente bio și produse tradiționale, să elimine TVA pentru aceste produse”.

„Din păcate, reusita Partidului Ecologist Român din 2019, de a reduce TVA la 5% a fost deființată astăzi de coalitia de guvernare, care a decis sa crească TVA-ul pentru aceste produse, la 9%, in cadrul pachetului de măsuri fiscale. Acest fapt a dat peste cap micii producători care anunță că deja se luptă să supravieţuiască pe o piaţă afectată de inflaţie

Reamintim faptul că PER a cerut inițial TVA ZERO pentru această categorie de produse, proiect pe care îl readucem în atenția publică.

Astfel, Partidul Ecologist Romîân cere Guvernului eliminarea TVA pentru alimentele de înaltă valoare calitativă (produse montane, eco, tradiţionale autorizate de MADR), pentru a le aduce la un preț competitiv, oferind șansa consumatorilor români să își protejeze sănătatea și dreptul la viață printr-o alimentație sănătoasă”, arată Partidul Ecologist.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.