vineri, iulie 5, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăSenator liberal despre legea care interzice comercializarea cărnii sintetice: Să nu fim...

Senator liberal despre legea care interzice comercializarea cărnii sintetice: Să nu fim noi prima ţară în care să ajungă astfel de produse

-

Preşedintele comisiei pentru agricultură din Senat, senatorul PNL George Scarlat, suține că în România nu se poate fabrica carne artificială, iar la nivelul Comisiei Europene şi a Parlamentului European nu există legislaţie care să prevadă acest consum în piaţa europeană.

„Atâta timp cât la nivelul Comisiei Europene şi a Parlamentului European nu avem legislaţie care să prevadă acest consum în piaţa europeană, considerăm că nu ar trebui să fim noi prima ţară în care să ajungă astfel de produse şi care să înlocuiască carnea românească”, a spus senatorul PNL, citat de News.ro.

Potrivit sursei citate, în România nu există astăzi, la nivelul la care este cercetarea românească, posibilitatea de a se produce astfel de carne artificială.

”Esenţa legii cărnii se referă la faptul că carnea aceasta produsă în România, oferta din România este scăzută, ea tot nu se regăseşte la raftul marelui comerciant şi s-a simţit nevoia, dacă această sintagmă produs românesc din carne, binenţeles pe etichete având înscrise şi culorile drapelului naţional, atunci e o practică comercială neloială şi înşelătoare faţă de consumator, pentru că la rafturile magazinelor, atât timp cât tu produci doar 20% din consumul naţional, nu ai cum ca toată carnea de la raft să fie carne românească”, a declarat Scarlat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Coaliția s-a înțeles în privința datei alegerilor. Când sunt chemați românii la urne

0
Coaliţia PSD-PNL a finalizat discuţiile cu privire la calendarul electoral pentru alegerile prezidentiale si parlamentare. Primul tur al prezidențialelor va avea loc pe 24 noiembrie, al doilea tur pe 8 decembrie iar pe 1 decembrie va fi scrutinul parlamentarelor.  „Ținând...