luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalScandalos. Spitalul Pantelimon nu are mentenanță pentru aparatura critică de la ATI

Scandalos. Spitalul Pantelimon nu are mentenanță pentru aparatura critică de la ATI

-

După scandalul zecilor de decese suspecte de la Spitalul Pantelimon, vine o nouă dovadă despre incompetența managerilor spitalului. Surse din interiorul Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” ne-au declarat că managemerul spitalului nu a avut contracte de mentenanță pentru aparatura critică din secția ATI a spitalului – aparatură de anestezie, injectomate și ventilatoare în perioada în care au murit zeci de oameni în spital, pe durata a numai câteva zile.

Echipa managerului Socea plătește însă, aproape lunar, contracte pentru mentenanța geamurilor, a oalelor de la bucătăria spitalului și pe tot felul de alte nimicuri. În ciuda numeroaselor nereguli, unele capitale, de la Spitalul de Urgență „Sfântul Pantelimon”, ministrul Sănătății Alexandru Rafila nu ia nicio măsură.

DNA confirmă – dosar pentru fapte de corupție la Spitalul Sfântul Pantelimon

Spitalul Pantelimon nu răspunde dacă are contracte de mentenanță pentru aparatele de anestezie, ventilatoare și injectomate

Mentenanța aparaturii critice de anestezie – terapie intensivă este vitală, te asigură ca aparatele funcționează corect! Dacă nu faci asta, există riscul să se oprească în timpul unei anestezii generale și să pună în pericol viața pacienților!” au declarat medici anesteziști consultați de Cetățeanul.

Ziarul Cetățeanul a solicitat oficial Spitalului de Urgență „Sfântul Pantelimon” să ne răspundă dacă a avut contracte de mentenanță pentru aparatura ATI în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2024. Cum spitalul Pantelimon a întârziat cu răspunsul, am revenit asupra solicitării, specificându-le că avem informații solide că spitalul nu a încheiat contracte de mentenență pentru aparatura specificată.

Înfiorător! Weekendul morții la Spitalul Pantelimon – 30 de pacienti decedați

Dat fiind că vorbim de un spital finanțat din bani publici, singurul răspuns de bună credință pe care îl putea da spitalul Pantelimon la întrebarea noastră era „Vă informăm că avem contracte de mentenanță, așa cum este legal, pentru toată aparatura ATI”. Răspunsul managerului Bogdan Socea a fost însă halucinant.

Potrivit managerului Bogdan Socea, informațiile solicitate de noi nu sunt de interes public iar solicitarea de a afla dacă au avut contracte de mentenanță este caducă (caduc = Depășit, perimat, învechit Sursa DEX). Prin aceeași adresă ni s-a interzis să consemnăm numele managerului Bogdan Socea, pe motiv că acesta nu este persoană publică.

AUDIO Scandalul morților de la Spitalul Pantelimon. Urmează și alte rețineri

Managerul Bogdan Socea plătește însă mentenanța la geamuri și la oalele de la bucătărie

După primirea acestui răspuns nedemn de un spital public, l-am întrebat, pe 26 iunie, personal pe „managerul – caduc” Bogdan Socea: „Ați avut sau nu contracte de mentenanță pentru echipamentele specificate în perioada pentru care v-am întrebat? Dar în prezent?”. Totodată i-am atras atenția că managerul unui spital public din România este persoană publică. Bogdan Socea nu a răspuns.

Am verificat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice dacă spitalul Pantelimon are contracte de mentenanță pentru aparatura ATI. Nu am găsit astfel de contracte. Am găsit în schimb contracte de mentenanță pentru geamuri și pentru aparatură de bucătărie.

Dar asupra mafiei achiziților medicale, „centrată” la Spitalul Pantelimon, dar întinsă pe mai multe spitale mari din București vom reveni în curând cu date și detalii incendiare. Cât timp mai tolerați situația de la Spitalul Pantelimon, domnule ministru Alexandru Rafila?

DOVEZI Numărul real al morților de la Spitalul Pantelimon este mai mare decât cel anunțat oficial! Lista mincinoșilor

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alertă: Deţinut evadat căutat în toată ţara

0
Un deținut a evadat de la Penitenciarul din Deva. În momentul în care a reușit să fugă, bărbatul se afla la muncă în apropierea închisorii. CITEŞTE ŞI: Scandal la Penitenciarul Ploieşti după o bătaie între deţinuţi Conform reprezentanților penitenciarului, acesta era...