luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalINCREDIBIL, dar ADEVĂRAT! Poliția recunoaște că ne ia permisul pentru consum de...

INCREDIBIL, dar ADEVĂRAT! Poliția recunoaște că ne ia permisul pentru consum de medicamente. Cine-i demite pe șefii IGPR?

-

Într-un „stat eșuat”, cum l-a caracterizat chiar șeful lui, președintele Klaus Iohannis, nu te mai poate mira nimic. Dar, deși nu te miri, te poți alege cu dosar penal doar pentru simplu fapt că ți-ai luat medicamentele.

Un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) te face să-ți iei câmpii. Ca să dai un asemenea comunicat, fără măcar să anunți că ai făcut demersuri pe lângă Guvern și Parlament pentru a lua măsuri în favoarea cetățenilor, înseamnă prostie și ticăloșie crasă!

Deocamdată nici premierul, nici minsitrul de Interne nu au dat cu imbecilii de pământ!

Citește și Câte aparate DrugTest are Poliţia Română

Un procent de 15 – 20% din totalul mostrelor biologice prelevate conducătorilor auto depistaţi pozitiv la testele efectuate cu aparatele Drugtest, la nivel naţional, în perioada 2021 – 2023, au fost infirmate în urma prelevării probelor biologice, potrivit informaţiilor furnizate de structurile rutiere teritoriale, a informat miercuri Inspectoratul General al Poliţiei Române.

„Este necesar a se preciza faptul că majoritatea conducătorilor auto cunosc efectul alcoolului şi al drogurilor, însă o categorie aparte de substanţe ce afectează capacitatea de a conduce un autovehicul o reprezintă medicamentele. Astfel, se impune ca, anterior conducerii unui vehicul, să fie studiat ambalajul medicamentelor administrate, întrucât în compoziţia acestora pot exista anumiţi compuşi ce determină apariţia de efecte psihoactive şi care pot fi depistaţi cu ajutorul aparatelor drugtest, chiar dacă persoana în cauză nu a consumat droguri„, a precizat IGPR, într-un comunicat.

Concluzia este că rămâi fără permis și te alegi cu dosar penal dacă sufli în Drugtest, chiar dacă n-ai consumat droguri!

Deci, Nu SUFLAȚI în Drugtest!

Prin OUG nr. 84/2024 au fost reevaluate mecanismele privind verificarea consumului de băuturi alcoolice sau de substanţe psihoactive.

„În concret, în cazul conducătorilor de autovehicule care refuză să se supună testării în vederea stabilirii consumului de alcool ori de substanţe psihoactive, aceştia sunt conduşi la cea mai apropiată unitate medicală pentru a li se recolta mostre biologice„, arată sursa citată.

În lipsa unor indicii cu privire la prezenţa în organismul acestora a substanţelor psihoactive ori a băuturilor alcoolice, pentru a nu permite conducătorilor de vehicule continuarea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice, în scop preventiv, a fost instituită măsura retragerii permisului de conducere până la data primirii rezultatului analizelor toxicologice de laborator.

Poliţia precizează că, în această situaţie, nu este vorba despre săvârşirea unei fapte penale, respectiv de întocmire a unui dosar de cercetare penală.

Atunci, dacă nu e dosar penal pentru cei care merg la „sânge”, pe ce bază rețineți permisele de conducere PRNTRU CONSUM DE DROGURI celor care suflă și ies pozitivi doar pentru că și-au luat medicamentele, stimați șefi ai IGPR?

„Această măsură a retragerii permisului de conducere este justificată în contextul necesităţii de a ocroti viaţa, integritatea corporală şi sănătatea persoanelor participante la trafic sau aflate în zona drumului public”, subliniază IGPR.

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. INFRACȚIUNE 1. Carnetul de conducere este diplomă de absolvire și nu se confiscă sau anuleaza. Este o adeverință a unui fapt petrecut anterior și nu se poate anula decît prin proces într-o instanță de judecată. Milițienii nu au nici un drept să confiște un astfel de document.
    INFRACȚIUNE 2. Milițianul nu este medic deci nu are voie să facă analize medicale
    INFRACȚIUNE 3. Milițianul nu are voie să sechestreze persoane și să facă ce vrea cu corpul și persoanA LOR. Corpul uman este inviolabil
    FĂRĂ O HOTĂRÎRE DEFINITIVĂ A UNUI TRIBUNAL milițianul NU POATE DECÎT SĂ EXECUTE ORDINE DATE DE ȘEFII LUI – CETĂȚENII SUVERANI PENTRU CARE LUCREAZĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alertă: Deţinut evadat căutat în toată ţara

0
Un deținut a evadat de la Penitenciarul din Deva. În momentul în care a reușit să fugă, bărbatul se afla la muncă în apropierea închisorii. CITEŞTE ŞI: Scandal la Penitenciarul Ploieşti după o bătaie între deţinuţi Conform reprezentanților penitenciarului, acesta era...