luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăInvestigațiiJustițieLa 43 de procurori DNA nu le mai ajung salariile nesimțite de...

La 43 de procurori DNA nu le mai ajung salariile nesimțite de 5000 de euro

-

43 de procurori DNA cer instanţei de judecată să constate că ar fi discriminaţi, pentru că sunt plătiţi mai prost decât procurorii delegaţi în Parchetul European (EPPO).

Acţiunea pornită pentru „calcul drepturi salariale” a fost înaintată pe 15 mai la Tribunalul Bucureşti, unde a fost înregistrată la Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări de Muncă, în materie de „Litigii de muncă”, potrivit documentelor consultate de G4Media. Acţiunea se află în procedură prealabilă, neavând, încă, termen stabilit pentru începerea dezbaterilor.

Pârâţii sunt Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), iar reclamanţii sunt 43 de procurori DNA care cer instanţei să constate că ar fi discriminaţi, pentru că sunt plătiţi mai prost decât procurorii delegaţi în Parchetul European (EPPO).

Cei 43 de procurori reclamanţi se plâng că procurorii EPPO au un salariu lunar de aproximativ 8.000 euro, în timp ce ei câştigă, în medie, în jur de 5.000 euro, deşi ar avea aceleaşi condiţii de angajare, aceleaşi competenţe, aceleaşi drepturi şi facilităţi şi fac aceeaşi muncă, în condiţiile în care combaterea fraudelor la regimul fondurilor europene intră şi în competenţa DNA.

Ei cer instanței să oblige DNA să le plătească diferenţele salariale, începând de la înfiinţarea instituţiei europene de anchetă, din 1 iunie 2021, plus dobânzi penalizatoare şi indice de inflaţie până la plata efectivă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alertă: Deţinut evadat căutat în toată ţara

0
Un deținut a evadat de la Penitenciarul din Deva. În momentul în care a reușit să fugă, bărbatul se afla la muncă în apropierea închisorii. CITEŞTE ŞI: Scandal la Penitenciarul Ploieşti după o bătaie între deţinuţi Conform reprezentanților penitenciarului, acesta era...