România oferă echipamente și materiale medicale pentru un spital din Gaza

România oferă echipamente și materiale medicale pentru un spital din Gaza. Este vorba despre spitalul de campanie iordanian din Gaza.

Potrivit autorităților române, statul prin Guvernul României, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populației civile afectate de războiul dintre Israel și Hamas.

Ca urmare, premierul Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență, a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Prin hotărârea adoptată se acordă asistență internațională, cu titlu gratuit, Regatului Hașemit al Iordaniei, ce constă în echipamente și materiale medicale, necesare activității sanitare a spitalului de campanie iordanian din Fâșia Gaza. În baza Hotărârii CNSU, produsele și echipamentele medicale donate au fost scoase din stocurile de urgență medicală, aflate la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
Transportul bunurilor s-a realizat pe cale aeriană cu resurse naționale puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.