Rareș Bogdan: Nu există o motivaţie pentru respingerea aderării României la Spaţiul Schengen

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat că nu există motivaţie pentru un refuz al intrării României în Schengen. Potrivit acestuia, este introdusă în discuţie inclusiv posibilitatea unui vot de abţinere a Olandei şi varianta unui mecanism similar MCV, dar pe zona acquis-ului Schengen, dar nu pentru România, ci pentru Bulgaria.

„Avem doar o rezervă, pentru că situaţia din Suedia este una de polemică internă, fosta putere cu actuala putere. Consider că şansele noastre sunt foarte mari, delegaţia de experţi a venit cu un raport foarte pozitiv cu privire la starea graniţelor României”, a spus Rareş Bogdan, potrivit News.ro.

Europarlamentarul susține că „este introdusă în discuţie inclusiv posibilitatea unui vot de abţinere a Olandei, care nu ar însemna opunere”.

„Se discută incusiv varianta unui mecanism similar MCV, pe justiţie, pe zona acquis-ului Schengen, dar nu cred că pentru România, ci pentru Bulgaria, Pentru România, astăzi nu se pune problema introducerii unui mecanism suplimentar. România este un partener extrem de important pentru NaTO, UE (..) nu avem niciun motiv şi nu există motivaţie pentru un refuz”, a mai spus Rareş Bogdan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.