Rafila nu crede că se va ajunge la o grevă generală în sănătate

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a discutat cu liderii SANITAS și afirmă că sunt răspunsuri pozitive începând cu ocuparea posturilor, semnarea contractului colectiv de muncă și tichetele de vacanţă.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat miercuri dacă există riscul să se declanşeze o grevă generală şi în sănătate, după cea din educaţie.

”Personal nu cred. Am avut discuţii prelungite atât cu Federaţia Sanitas, cât şi cu Solidaritatea Sanitară. Ieri (marţi – n.r.), la Guvern, a fost o delegaţie de la Sanitas. Au discutat cu premierul şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor. Am fost şi eu prezent acolo. Ne-am înţeles asupra majorităţii punctelor. La fel, am avut o discuţie cu Solidaritatea Sanitară. Avem răspunsuri pozitive începând cu ocuparea posturilor în sistemul de sănătate, continând cu semnarea contractului colectiv de muncă, continuând cu tichetele pentru vacanţă, inclusiv ne gândim să vedem cum putem să eliminăm anumite inechităţi în acordarea unor sporuri”, a spus ministrul Alexandru Rafila, citat de News.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.