Rafila anunță când vor fi semnate contractele de finanţare pentru spitalele realizate prin PNRR

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie vor fi semnate contractele de finanţare pentru unităţile medicale care vor fi finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Am acceptat pentru finanţare obiective care sunt mature din punct de vedere al proiectelor. Toate au studii de fezabilitate, unele au şi proiectul tehnic finalizat. Mai mult, pentru cele care nu au proiectul tehnic finalizat, recomandarea noastră a fost ca licitaţia să se facă o singură dată şi pentru proiectul tehnic şi pentru construcţie. Cu cât încadrarea în acest termen, care este destul de strâns, avem în faţă doar trei ani şi patru luni din momentul în care vom reuşi să semnăm contractele de finanţare cu unităţile beneficiare.

Am respectat toate termenele impuse de Comisia Europeană, la sfârşitul acestei luni vom adopta prin hotărârea Guvernului României lista de 27 de obiective care s-au calificat. Aşteptăm în transparenţă decizională, asta este procedura. La sfârşitul acestei luni, începutul lunii februarie putem semna contractele de finanţare”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.