Președintele Iohannis anunță înființarea unui Institut Cultural Român la Tokyo

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat înfiinţarea la Tokyo a unui Institut Cultural Român.

„Cultura rămâne un liant între popoarele noastre, aşa cum o arată schimburile consistente dintre teatrele şi universităţile de artă din cele două ţări. Mă bucur să anunţăm, astăzi, înfiinţarea unui Institut Cultural Român la Tokyo”, a declarat Klaus Iohannis, după întrevederea cu premierul Japoniei, Fumio Kishida, potrivit Agerpres

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au fost primiţi, marţi dimineaţa, la Palatul Imperial din Tokyo, de Împăratul Japoniei, Naruhito, şi Împărăteasa Japoniei, Masako. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi la Tokyo, că Declaraţia Comună pe care a semnat-o împreună cu prim-ministrul Fumio Kishida marchează „un moment istoric în relaţia noastră bilaterală, veche de peste un secol”.

„Declaraţia Comună pe care am semnat-o astăzi, împreună cu prim-ministrul Kishida, marchează un moment istoric în relaţia noastră bilaterală, veche de peste un secol. Ridicăm astfel relaţiile româno-nipone la cel mai înalt nivel. Trecem la o etapă nouă, de valorificare a potenţialului bilateral, în beneficiul ţărilor şi cetăţenilor noştri, pe trei paliere: politico-securitar, economico-financiar şi cultural-ştiinţific. Împreună, dăm astăzi un semnal puternic, de orientare a cooperării noastre spre domenii strategice şi inovatoare”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele Iohnnis a adăugat că Japonia este cel mai mare investitor din Asia în România.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.