joi, iulie 4, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăPremierul Ciolacu: Pentru 1,8 milioane de angajați, salariul minim brut se majorează...

Premierul Ciolacu: Pentru 1,8 milioane de angajați, salariul minim brut se majorează de la 3.300 la 3.700 de lei

-

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, pentru 1,8 milioane de angajaţi, majoritar din sectorul privat, salariul minim brut se majorează de la 3.300 la 3.700 de lei, această majorare permiţând ca, de la 1 ianuarie 2025, să fie implementat salariul minim european.

„În urmă cu 10 ani, salariul minim brut era 800 de lei. Azi avem cu 2.900 de lei mai mult, adică o creștere de 363%! Iar 84% din această creștere din ultimul deceniu s-a realizat cu PSD la guvernare! Salariul minim net a crescut în 10 ani cu 293%, de la 601 lei la finalul anului 2013, la 2.363 lei în prezent! Da, au crescut și prețurile. Conform INS, în cei 10 ani prețurile s-au majorat în medie cu 53,26%, ceea ce indică o creștere reală, peste inflație, a salariului minim net cu 157%! ”, a transmis premierul Ciolacu.

Potrivit premierului, prezența PSD la guvernare este acum o „garanție fermă a creșterii nivelului de trai, în special pentru persoanele cu venituri mici – salariați plătiți cu salariu minim sau pensionari”.
„Majorarea de astăzi este cu atât mai importantă cu cât ea ne permite ca, de la 1 ianuarie 2025, să implementăm salariul minim european, ceea ce înseamnă că cel mai mic salariu din România va reprezenta aproximativ jumătate din salariul mediu pe economie”, a mai spus Ciolacu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Asociaţia Pro Infrastructură critică decizia de a închide Valea Oltului: „Greu de crezut că va fi doar de o lună”

0
Asociaţia Pro Infrastructură critică decizia ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, de a închide traficul pe Valea Oltului, timp de o lună. „Închiderea DN7 pe Valea Oltului: pregătiți calea ferată pentru trafic local!Ministrul Grindeanu ne-a anunțat azi că închiderea DN7 între...