Ministrul Apărării, discutii cu ambasadorul SUA despre atacurile Rusiei asupra porturilor ucrainene

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a avut o discuţie cu ambasadorul SUA în România, ES Kathleen Kavalec, despre impactul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse asupra securităţii regionale, el afirmând că este important să suplimentăm misiunile NATO de pol

„Situația de securitate de pe flancul estic al NATO este o preocupare constantă pentru noi și aliații noștri. Am discutat, din nou, despre impactul pe care războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina îl are asupra securității regionale, cu ambasadorul SUA în România, ES Kathleen Kavalec. În ceea ce privește recentele atacuri cu drone asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, am transmis că MApN monitorizează cu acuratețe situațiile pe timpul atacurilor și pentru a reduce riscurile în zonă. Totodată, suntem în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri”, a transmis ministrul Apărării.

Potrivit sursei citate, este important „să suplimentăm misiunile NATO de poliție aeriană, iar decizia SUA de a disloca aeronave F-16 în România constituie încă un sprijin în consolidarea posturii aliate de apărare pe flancul estic și de descurajare a oricărei agresiuni împotriva teritoriului României și al NATO. România rămâne un pilon de stabilitate în arhitectura de securitate aliată la Marea Neagră”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.