Iohannis: UE trebuie să se extindă. Este nevoie să includem Moldova, Ucraina, Balcanii de Vest

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Strasbourg, că Uniunea Europeană trebuie să se extindă. „Este nevoie să includem Moldova, Ucraina, Balcanii de Vest”, a transmis șeful statului.

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 7 februarie 2024, la Strasbourg, declarații de presă comune cu Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

„Sunt, fără îndoială, și chestiuni strategice legate de conceptul de Uniune Europeană, de care trebuie să ne ocupăm cu cât mai repede, cu atât mai bine. Funcționarea Uniunii în interior trebuie să devină mai eficientă, mai fluidă, mai rapidă. Deci, arhitectura Uniunii trebuie îmbunătățită. Uniunea trebuie să se extindă – asta este opinia mea. Este nevoie să includem Moldova, Ucraina, Balcanii de Vest. Ei vor să fie parte din Uniune, noi vrem să fie cu noi. De ce durează pentru unii deja de 20 de ani aceste discuții? Deci trebuie să fim și aici mai hotărâți, mai aplicați. Sunt pe lângă asta și multe alte probleme care trebuie rezolvate urgent: climă, mediu, competitivitate și multe alte chestiuni. Pe unele le voi menționa și în plen”, a transmis președintele Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

Șeful statului a vorbit și despre „apartenența deplină a României la spațiul Schengen, inclusiv – evident – cu frontierele terestre, cât mai curânnd”, întrucât „va întări considerabil Uniunea și securitatea Uniunii și va înlesni coeziunea și cooperarea dintre noi”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.