Grindeanu s-a întâlnit cu ministrul italian al Transporturilor: discuții despre construcția drumului de mare viteză Arad-Oradea

Miniștrii Transporturilor din România și Italia au discutat despre noi proiecte din cadrul Inițiativei celor Trei Mări. Sorin Grindeanu și Matteo Salvini s-au întâlnit joi la Roma.

„Un nou an, o nouă întâlnire cu bunul meu prieten, ministrul italian al Transporturilor și Infrastructurii, Matteo Salvini! Am decis că este oportună implementarea unor proiecte noi, stabilite în cadrul Inițiativei celor Trei Mări, care să asigure interconectarea rutieră pe ruta Marea Baltică- Marea Neagră- Marea Egee. Pe teritoriul României această rută se va materializa prin construcția drumului de mare viteză Arad- Oradea. Dezvoltarea rețelelor TEN-T reprezintă un scop comun al ambelor țări ca și diversificarea rutelor de transport care tranzitează teritoriul Uniunii Europene”, a anunțat ministrul român al Transporturilor pe Facebook.

Sorin Grindeanu a vorbit cu omologul său și despre firmele italiene care au contracte în derulare în România.
„În contextul extinderii accelerate a rețelelor de transport din România, am subliniat importanța respectării angajamentelor contractuale din partea firmelor italiene care activează în domeniul infrastructurii! În prezent, România este o piață cu o dinamică fără precedent, datorată implementării obiectivelor de infrastructură mare și, din această perspectivă, orice întârziere poate provoca prejudicii la nivel național și cu impact pe plan european”, a transmis Grindeanu.

Un alt subiect discutat a fost cel al sprijinului acordat Ucrainei de România. „Am subliniat interesul justificat pentru participarea firmelor românești, alături de firme din alte state europene, la reconstrucția acestei țări, după finalizarea conflictului ruso-ucrainean. În acest context, Portul Constanța va avea un rol extrem de important, fapt subliniat și de omologul meu Italian. Ar urma să fie asigurată o conexiune maritimă mult mai eficientă între principalul port de la Marea Neagră și porturile italiene de la Marea Adriatică (Trieste, Ravenna etc.), care ar facilita tranzitul de mărfuri”, a precizat Sorin Grindeanu.
În timpul discuției, reprezentantul Guvernului italian și-a exprimat din nou susținerea pentru aderarea României în totalitate la Spațiul Schengen. De asemenea, România va susține demersurile Republicii Italiene la nivel european și se va alătura demersului Romei care denunță interdicțiile impuse de Austria transportatorilor pe Coridorul Brenner (Tirol).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.