joi, mai 23, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăGorghiu vrea înființarea de centre regionale de dezintoxicare și recuperare a dependenților...

Gorghiu vrea înființarea de centre regionale de dezintoxicare și recuperare a dependenților de droguri

-

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat că își dorește implementarea cât mai repede a Registrului traficanților de droguri. Totodată, ministrul vrea înființarea de centre regionale de dezintoxicare și recuperare a dependenților de droguri.

„Pe capitolul droguri și substanțe psihoactive, pe 2023, au fost 219 dosare gestionate; 33 dintre ele au fost soluționate prin rechizitorii și 9 prin acorduri de recunoaștere a vinovăției. În total de 74 inculpați, marea majoritate pe trafic de droguri. Și eu sunt de acord, consumatorul de droguri, mai ales cel tânăr nu are de ce să stea în închisoare, ci trebuie să facă terapie; 30 de persoane au fost arestate preventiv. Au fost și soluții de renunțare la urmărirea penală, cel mai probabil cu fapte pentru consum. Pentru inculpații unor astfel de dosare, centrul dumneavoastră va fi mai mult decât o soluție de întoarcere la normalitate. Eu vă spun cifre. În spatele acestor cifre sunt vieți, sunt destine, sunt tineri, sunt copii care trebuie ajutați”, a transmis ministrul Justiției Alina Gorghiu.

Ministrul Justiției a vorbit de trei inițiative legislative care îmi doresc să devină legi, care se află în Parlament, unele dintre dintre ele la pasul final.
– „Legea 2 Mai”. A venit în urma unei tragedii pe care toți o cunoaștem. Și ea spune un lucru simplu: traficanții de droguri de mare risc (amfetamină, ecstasy, cocaină și altele) nu mai pot primi pedepse cu suspendare. Ei trebuie să stea la închisoare.
– Al doilea proiect îmi doresc să îl văd repede implementat. Se numește ”Registrul traficanților de droguri”. Este un registru care are rol predominant preventiv, pe baza căruia instituțiile statului au acele pârghii de cunoaștere, de identificare, de supraveghere a traficantului. Atunci când pleacă din punctul A în punctul B, poți să îl verifici, știi ce are în mașină, știi unde se duce dacă o dată a fost condamnat pe droguri. Poți să îi faci o verificare.
– Al treilea proiect, sper să devină realitate cât trăiesc și o spun cu amar, pentru că infrastructura românească se concentrează pe multe lucruri bune, dar, din păcate, nu avem niște centre regionale de dezintoxicare și recuperare a dependenților de droguri. Avem această inițiativă în Parlament, îmi doresc un centru în fiecare regiune.

„Am inițiat aceste legi împreună cu colegii mei și alți parlamentari, având în spate dezbateri și discuții, dialog cu societatea civilă și dacă măcar aceste trei legi vor deveni realitate în scurt timp, statul român va avea la dispoziție alte câteva pârghii pentru a putea diminua flagelul acesta numit droguri, și pe cale de consecință, consumul de droguri”, a mai adăugat Alina Gorghiu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ciolacu anunţă majorarea salariilor unor bugetari

0
Guvernul aprobă, în ședința de joi, majorarea cu 10%, în două tranșe, a salariilor unor categorii de bugetari, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. CITEŞTE ŞI: Sorin Lavric – senator AUR: Dezmățul electoral al guvernului Ciolacu bagă România în criză economică „Începem...