miercuri, iunie 12, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăGeneralul Dumbravă, la DNA

Generalul Dumbravă, la DNA

-

Fostul general SRI Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă au sosit, joi dimineață, la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

CITEŞTE ŞI: DNA confirmă – dosar pentru fapte de corupție la Spitalul Sfântul Pantelimon

Generalul Dumitru Dumbravă a fost șeful direcției juridice a SRI pe vremea generalului Florian Coldea, fostul șef militar al SRI. După trecerea în rezervă a lui Coldea în 2017, Dumbravă a fost secretar general al SRI, până la trecerea lui în rezervă, în 2018.

Dumitru Dumbravă a generat o controversă în aprilie 2015, când a vorbit despre”câmpul tactic” într-un interviu pentru juridice.ro. Dumbravă spunea atunci că SRI urmăreşte unele dosare până la soluţionarea lor definitivă, stârnind reacții adverse din partea mai multor asociații de magistrați. „Dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv, am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze”, a declarat atunci Dumbravă.

Cine este Dumbravă

Potrivit Mediafax, în luna noiembrie 2017, generalul Dumitru Dumbravă a fost audiat în Comisia de Control a SRI, unde a negat că s-ar fi implicat personal pentru rezolvarea unor dosare. Generalul spunea că este dispus să meargă chiar şi la detectorul de minciuni pentru a demonstra că nu i-a cerut fostei şefe DIICOT, Alina Bica, să dea o anumită soluţie într-un dosar, aşa cum se vehicula.

El a fost acuzat de Emilia Șercan în 2018 că și-a plagiat aproape integral teza de doctorat pe care a susținut-o în 2012 la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV). La momentul la care devenit doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii, Dumitru Dumbravă era colonel și ocupa funcția de director al Direcției Juridice din SRI.

În 2021, Tribunalul București a anulat diploma de doctor al Academiei Naționale de Informații a SRI a generalului (r) Dumitru Dumbravă.

Doru Trăilă este un avocat apropiat de Dumbravă. El este fostul soț al Cristinei Trăilă (PNL). Ludovic Orban a fost angajat și a câștigat în 2018 suma de 9.000 de lei pentru consultanță tehnică acordată societății de avocatură a lui Doru Trăilă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă, scandal cât casa după ce e la un pas de a nu mai intra în PE: Au furat voturi!

0
Am putea asista la o răsturnare spectaculoasă de situație la alegerile europarlamentare. Deși ultimele date publicate de BEC, pentru ora 16, arată că S.O.S. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă la Ambasada Rusiei după ce a câştigat un mandat de europarlamentar România are...