Dumitru Buzatu a fost exclus din PSD. Ciolacu: Orice act de corupţie afectează imaginea oricărui partid!

Preşedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu a fost exclus din PSD, iar fiul acestuia, Tudor Buzatu a demisionat din funcţia de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. Și fosta soţia a lui Dumitru Buzatu, senatoarea PSD Gabriela Creţu, a fost suspendată din partid.

„Am luat 3 decizii, respectiv excluderea domnului Dumitru Buzatu din PSD, numirea ca și președinte interimar a organizației PSD Vaslui a vicepreședintelui Dragoș Benea. Am luat act de demisia din funcția de secretar de stat a domnului Buzatu Tudor și, de asemenea, am propus colegilor mei suspendarea ca membru al PSD a doamnei Crețu Gabriela, senatoare”, a transmis Marcel Ciolacu.

Președintele PSD susține că imaginea partidului a fost afectată. „Sunt ferm convins că afectează. Orice act de corupţie afectează imaginea oricărui partid. Dar cred că deciziile partidului şi reacţia partidului şi a colegilor mei şi a mea, personală, a fost cea corectă. Toate deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi”, a spus Ciolacu.

Dragoș Benea, vicepreședintele organizației PSD Vaslui, a preluat interimar conducerea filialei, după excluderea lui Buzatu. 

Dumitru Buzatu a fost reținut de DNA, după ce a fost prins în flagrant luând mită

Președintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reținut sâmbătă dimineață, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea o mită de 1,25 milioane de lei, pentru acordarea unui contract.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a inculpatului> BUZATU DUMITRU, președinte al Consiliului județean Vaslui, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită”, a anunțat DNA.

Potrivit procurorilor, în perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor). În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

„Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 23 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”,a precizat DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.