Cum se vor face controalele ANAF după implementarea Big Data

ANAF

Proiectul de digitalizare a ANAF Big Data are ca termen de finalizare 2025. Potrivit șefului ANAF, Lucian Heiuș, acesta va permite „să gestionăm toate bazele și informațiile pe care le avem pentru a putea face analize de risc corecte și să nu ne mai irosim capacitatea redusă de inspecție fiscală”

„Pe partea de digitalizare – informatizare ANAF are o mare problemă. Discutăm de sisteme informatice în care unele sunt implementate din 2005-2006. Au suferit modificări, dar numai adaptări la legislație. Nu sunt modificări structurare care să creeze capacitatea de a răspunde nevoilor mediului de afaceri, dar și nevoilor interne ale ANAF pentru a ne putea pune la dispoziție informațiile de care avem nevoie. (…)Prin Big Data se vor crea niște mecanisme prin care vom face analiză de risc adevărată, corectă, performantă, având aproape toate informațiile pentru a identifica cu precizie zonele și pe cei care fac evaziune fiscală pe diferite categorii”, a spus Heiuș, la TaxEU Forum, citat de Hotnews.ro.

Potrivit acestuia, toți contribuabilii din România vor primi o notificare în care li se va spune în ce categorie de risc (mic, mediu și ridicat) se încadrează conform analizelor.

Articolul integral aici

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.