Ciolacu despre banii primiți mită de Buzatu: „Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, și a afirmat că nu a văzut în viaţa sa „atâţia bani la un loc”.„Este o faptă care eu credeam că nu am să o mai văd la televizor, indiferent de cine ar fi implicat”, a spus liderul PSD.

”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc. Niciodată. Aţi văzut reacţia partidului, a fost una corectă, în mai puţin de 24 de ore partidul a reacţionat după ce a văzut comunicatul DNA-ului, vorbim de un flagrant, deci lucrurile sunt clare din punctul meu de vedere. Pe de altă parte, fiecare are dreptul să se apere. Îmi pare rău prin ce trece familia domniei sale, dar este o faptă care eu credeam că nu am să o mai văd la televizor, indiferent de cine ar fi implicat. (…)Nu am crezut că şi la această vârstă pe care o are domnul Buzatu se mai poate apleca la un astfel de lucru. (…) Eu nu am văzut altceva la televizor, şi din atitudinea domnului Buzatu, decât faptul că nu mai era în lumea reală”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Președintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reținut sâmbătă dimineață, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea o mită de 1,25 milioane de lei, pentru acordarea unui contract.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a inculpatului> BUZATU DUMITRU, președinte al Consiliului județean Vaslui, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită”, a anunțat DNA.

Potrivit procurorilor, în perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor). În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

„Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 23 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”,a precizat DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.