Burduja: Nu se modifică prețurile la energie electrică, facturile românilor rămân la fel!

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunță că nu se modifică prețurile la energie electrică, facturile românilor rămân la fel. Schema de plafonare-compensare este în vigoare până în martie 2025.

Prețul final achitat de clienții casnici și non-casnici în acest an nu va fi diferit față de cel de anul trecut, susține ministrul Energiei.

„Nu se modifică prețurile la energie electrică, facturile românilor rămân la fel. Schema de plafonare-compensare este în vigoare până în martie 2025. Ajustările tarifelor de distribuție, stabilite de ANRE, susțin investițiile în rețea, inclusiv acomodarea unui număr mai mare de prosumatori. Aceste ajustări nu au însă niciun impact asupra consumatorilor. Prețul final achitat de clienții casnici și non-casnici în acest an nu va fi diferit față de cel de anul trecut, iar diferența de preț care apare ca urmare a creșterii tarifelor de distribuție este suportată de către stat, în baza compensărilor pe care le achită Ministerul Energiei și Ministerul Muncii din Fondul de Tranziție Energetică”, a transmis ministrul Sebastian Burduja, pe Facebook.

Potrivit acestuia, „investițiile în proiecte energetice, cât și menținerea prețurilor la energie la un preț corect sunt cruciale pentru protejarea românilor”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.