Arafat, mesaj pentru medicii antivacciniști: Răspunzi de acest lucru dacă dezinformezi populația

FOTO: MAI
Raed Arafat: MAI

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, susține că un medic care prezintă teorii nevalidate ştiinţific face mai mult rău ca o persoană obişnuită şi impactul său este dublu.Ești liber să spui ce vrei, dar răspunzi de acest lucru, dacă clar vii cu date false și dezinformezi populația din poziția de medic”, afirmă Arafat.

„Problema medicilor este una mai gravă. Pentru medicul care comentează și vine cu informații care n-au bază științifică, colegii lor pot imediat să știe că informația lor este falsă, sau nu este bazată pe știință, ci este pe opinii personale. Medicul se folosește autoritatea lui când comunică, și când comunică astfel de lucruri care nu trebuie să le probeze populația, pentru că populația vede că e medic, face mult mai rău decât o persoană obișnuită. (…) Ești liber să spui ce vrei, dar răspunzi de acest lucru, dacă clar vii cu date false și dezinformezi populația din poziția de medic. Din fericire nu sunt mulți care au făcut acest lucru, dar cine a făcut acest lucru a făcut destul rău, și acest lucru îl vedem”, a declarat Raed Arafat, potrivit Digi24.

Mai radical este președintele Colegiului Medicilor, care susține suspendarea tuturor medicilor ce prezintă în spațiul public teorii nevalidate științific.

„Ca medic și ca președinte al Colegiului Medicilor din România (CMR), analizând și văzând situația dramatică a pandemiei din România, voi susține din acest moment cu toată tăria, sancționarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă medicul prezintă în spațiul public teorii care nu sunt validate științific, iar prin informațiile transmise poate duce în eroare populația în privința stării de sănătate și periclita sănătatea publică”, a declarat Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.