Sexul fără prezervativ poate transmite coronavirus, susțin experții chinezi

Noul coronavirus nu se transmite numai prin aer sau atingerea obiectelor infectate. Covid-19 poate fi transmis și sexual, spun oamenii de știință chinezi, citați de CNN.

Cercetătorii chinezi au stabilit că noul coronavirus persista în sperma bărbaților chiar și după ce aceștia au început să se recupereze.

CITEȘTE ȘI: Care este rata de transmitere a virusului COVID-19 în România. Anunțul lui Rafila

Noul coronavirus, prezent în materialul seminal

O echipă de la Spitalul Municipal Shangqiu (China) a testat 38 de pacienți de sex masculin tratați de coronavirus, în lunile ianuarie și februarie.

La aproximativ 16% dintre aceștia s-a descoperit coronavirus în materialul seminal, a raportat echipa în jurnalul JAMA Network Open, potrivit CNN.

Aproximativ un sfert dintre pacienți s-au aflat în stadiul acut al infecției și aproape 9% dintre ei s-au recuperat, a raportat echipa.

„Am descoperit că SARS-CoV-2 poate fi prezent în materialul seminal al pacienților cu COVID-19, iar SARS-CoV-2 poate fi încă detectat în spermă după recuperarea pacienților”, a spus Diangeng Li, de la Spitalul General al Armatei de Eliberare a Chinei din Beijing.

„Chiar dacă virusul nu se poate reproduce în sistemul reproducător masculin, acesta poate persista”, a adăugat echipa.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban, anunț despre deschiderea sezonului estival

Abstinența și prezervativul

Nu este o constatare surprinzătoare. Multe virusuri pot trăi în tractul reproducător masculin. S-a constatat că Ebola și virusul Zika s-au răspândit în spermă, uneori la câteva luni după ce un pacient de sex masculin și-a revenit.

coronavirus

Încă nu este clar dacă noul coronavirus se poate răspândi în acest fel. Găsirea probelor de virus nu înseamnă neapărat că este vorba de o infecție.

„Dacă s-ar putea dovedi că SARS-CoV-2 poate fi transmis sexual în studiile viitoare, transmisia sexuală ar putea fi o parte critică a prevenirii transmiterii”, a notat echipa de cercetători.

„Abstinența sau utilizarea prezervativului ar putea fi considerate mijloace preventive pentru acești pacienți. În plus, este de remarcat faptul că este nevoie de studii care să monitorizeze dezvoltarea fătului. Prin urmare, pentru a evita contactul cu saliva și sângele pacientului s-ar putea să nu fie suficient, deoarece supraviețuirea SARS-CoV-2 în materialul semninal după recuperarea pacientului menține probabilitatea de a-i infecta pe alții”, au mai spus oamenii de știință.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.