Nicușor Dan se pretinde primar SRL. Aberație monumentală a edilului Capitalei, pentru a scăpa de procurori

Nicușor Dan
Dilema ignorantului: Primar SRL sau Primar SA?

Elucubrațiile primarului general Nicușor Dan! Ca să justifice de ce a plătit din banii bucureștenilor amenzile primite de el personal, faptă pentru care a fost dat de ANI pe mâna procurorilor, edilul a pretins că sancțiunile nu au fost aplicate persoanei fizice primarul general Nicușor Dan, ci persoanei juridice primarul general.

Desigur, este o aberație care demonstrează că Nicușor Dan habar nu are ce spune legea (Codul Administrativ) sau pur și simplu că minte într-un spațiu public (precum pagina sa oficială de Facebook). Potrivit legii Primarul nu are personalitate juridică ci municipiul București, iar primarul este numai autoritatea executivă a municipiului.

Primarul este, potrivit legii, o persoană fizică ce ocupă o funcție de demnitate publică. Spuneți și Dumneavoastră, cititorii, când ați fost la alegeri ați votat un cetățean drept primar sau un SRL?

CITEȘTE ȘI: Lovitură pentru Nicuşor Dan: Prins de ANI cu mânării! Directorul Nicușor Dan cerea bani, iar primarul Nicușor Dan aproba

Bucureștenii au plătit „dudele” primarului Nicușor

Agenția Națională de Integritate l-a dat pe primarul Nicușor Dan pe mâna Parchetului General, pe care îl acuză de abuz în serviciu și conflict de interese.

Printre faptele imputate edilului se numără și achitarea din bani publici a unor amenzi pe care le-a primit de la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC).

Astfel, Nicușor Dan a fost amendat cu 6.000 de lei pentru că a tergiversat aproape un an eliberarea unei autorizații de construire.

Amenda a fost aplicată persoanei fizice Nicușor Dan și nu Primăriei Generale a Municipiului București. În loc să scoată bani din buzunar pentru a plăti, Nicușor Dan a dat ordin funcționarilor primăriei să întocmească un ordin de plată cu suma respectivă, cu justificarea „cheltuieli amendă contravențională”, plătitor fiind Municipiul București. Așa au ajuns bucureștenii să plătească „erorile” primarului general.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Nicușor Dan a mințit despre documentele falsificate depuse în instanță. Documente

Nicusor Dan
Nicușor Dan a fost sancționat, dar amenda a fost plătită de Municipiul București

Nicușor Dan, mincinos sau ignorant? „Amenda a fost dată persoanei juridice Primarul Municipiului București”

După ce ANI l-a acuzat de abuz în serviciu, primarul general a pretins, pe pagina sa oficială de Facebook, că inspectorii de integritate au interpretat eronat prevederile legii.

„Voi ataca în instanță în termenul legal Raportul Agenției. Agenția îmi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii. (…) Sancțiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcții a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan, fapt confirmat de instanță. Solicit Agenției Naționale de Integritate să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit Raportul”, este mesajul halucinant al lui Nicușor Dan, postat pe Facebook. Halucinantă este și sintagma „fapt confirmat de instanță” – niciun judecător nu ar scrie vreodată așa ceva!!! Publicați sentința, domnule primar general!

CITEȘTE ȘI: VIDEO Nicușor Dan, primarul „Două fețe”, a blocat doi ani Planul Urbanistic General. Ce ministru l-a tras de mânecă

Primarul… SRL

Interpretarea dată de legislației de către Nicușor Dan e cel puțin hilară. Nicușor Dan, care pe vremea în care era activist, și-a tocit pantofii pe holurile tribunalelor, se crede un cunoscător al mecanismului justiției. Cu toate acestea, el nu înțelege diferența dintre o amendă aplicată unei persoane juridice și una aplicată unei persoane fizice. Așa a ajuns Nicușor Dan să se considere „persoana juridică” primarul general. E ca și cum bucureștenii ar fi  votat un SRL.

Astfel, fostul activist care a ajuns să conducă Bucureștiul nu știe că „primarul” nu are personalitate juridică – neavând capacitate juridică civilă și patrimoniu, „primarul” fiind doar autoritatea executivă a unității administrativ teritoriale.

 Singura persoană juridică este Municipiul București, iar primarul este persoana fizică aleasă pentru a conduce și a reprezenta Municipiul București.

CITEȘTE ȘI: Incredibile falsuri folosite în instanță de primăria lui Nicușor Dan. DOCUMENTE

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.