Decizia ANI referitoare la Nicușor Dan, la 8 luni de la dezvăluirile Cetățeanul. Cum și-a plătit primarul amenzile din bani publici

Adrian Bold
Nicușor Dan FOTO Forbes

Sesizarea Agenției Naționale de Integritate la Parchetul General împotriva primarului Capitalei, Nicușor Dan, pe care îl acuză de abuz în serviciu și conflict de interese vine la opt luni de ancheta jurnalistică a ziarului Cetățeanul.

Am dezvăluit atunci că primarul general ar putea fi cercetat pentru abuz în serviciu, după ce și-a plătit amenzile primite pe persoană fizică cu banii Primăriei.

Primarul a fost sancționat de Inspectoratul de Stat în Construcții pentru că a tergiversat aproape un an eliberarea unei autorizații de construire.

Amenda, în valoare de 6.000 de lei, a fost aplicată persoanei fizice Nicușor Dan și nu Primăriei Generale a Municipiului București. În loc să scoată bani din buzunar pentru a plăti, Nicușor Dan a dat ordin funcționarilor primăriei să întocmească un ordin de plată cu suma respectivă, cu justificarea „cheltuieli amendă contravențională”, plătitor fiind Municipiul București, nu Nicușor Dan. Așa au ajuns bucureștenii să plătească „erorile” primarului general.

Nicusor Dan
Nicușor Dan a fost sancționat, dar amenda a fost plătită de Municipiul București

Și nu este prima oară când edilul plătește din bani publici amenzile pe care le-a primit în nume personal, au dezvăluit pentru Cetățeanul surse din Primăria Capitalei.

„Respect” față de cetățeni: Autorizație de construire, eliberată după aproape un an!

Cel care l-a reclamat pe primar depusese la Primăria Capitalei documentația pentru eliberarea autorizației de construire pe 11 iunie 2021. În februarie 2022, adică după 8 luni, solicitarea zăcea încă în sertarele primăriei. Așa că omul s-a adresat ISC.

La doar 4 zile după ce a fost amendat, Nicușor Dan a dispus eliberarea autorizației de construire.

Nicusor Dan

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.