miercuri, iunie 12, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalMarile companii de stat din energie caută jurnaliști pentru „protecție”. Se ajustează...

Marile companii de stat din energie caută jurnaliști pentru „protecție”. Se ajustează organigramele

-

Marile companii de stat din energie concurează pentru a-și asigura serviciile unor jurnaliști „cu nume”. Aceștia trebuie să îmblânzească redacțiile ziarelor care vor scrie despre „vina” companiilor energetice de stat pentru explozia prețurilor la gaze și energie electrică.

În urmă cu mai puțin de doi ani, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că preţurile record resimţite de români la gaze, energie electrică şi bunuri de strictă necesitate „sunt efectele toxice ale guvernării din ultimii ani”.

CITEȘTE ȘI Cozmin Gușă denunță blatul presei cu Transgaz

Astăzi, când românii trebuie să facă față unor scumpiri cu mult mai dramatice decât în 2019 , nimeni nu se mai grăbește să blameze guvernarea, ci marile companii de stat din energie.

Coincidență sau nu, afirmația din 31 octombrie 2019 a fost făcută de Iohannis tocmai la inaugurarea Staţiei de comprimare gaze naturale Podişor a Transgaz. Compania controlată de stat și condusă de Ion Sterian a avut grijă să își asigure, de-a lungul anilor și cu contracte grase, prietenia, fidelitatea sau consultanța unor jurnaliști cu puternică influență în mass-media. Fie că se numesc Andi, Florin, Radu, Bogdan sau Denise (numele întregi le vom da altă dată), prietenia jurnaliștilor de renume a asigurat o bună protecție (pe bani tot buni) pentru Societatea Națională Transgaz, despre ale cărei probleme am făcut dezvăluiri deseori la Cetățeanul.net.

CITEȘTE ȘI VIDEO I-am prins cu minciuna! De ce au mers cu plocoane grase la Luxembourg angajații Transgaz?

Astăzi, companiile de stat din domeniul energetic pregătesc „modernizarea” propriilor organigrame pentru a face loc, la rândul lor, unor jurnaliști și analiști cunoscuți. Nu pe oricine, ci pe aceia care cunosc suficiente numere de telefon din redacțiile marilor ziare și televiziuni care ar vrea (ptiu, drace!) să relateze că vina exploziei prețurilor la gaze și la energie este la marile companii de stat din energie! Așa că scapă cine poate să își asigure serviciile celor mai buni analiști convertiți în „influenceri”.

Urmărim cu atenție fenomenul și vom reveni!

CITEȘTE ȘI „Piloți” la Transgaz – consilieri, neveste de politicieni și tot felul de sinecuriști

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă, scandal cât casa după ce e la un pas de a nu mai intra în PE: Au furat voturi!

0
Am putea asista la o răsturnare spectaculoasă de situație la alegerile europarlamentare. Deși ultimele date publicate de BEC, pentru ora 16, arată că S.O.S. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă la Ambasada Rusiei după ce a câştigat un mandat de europarlamentar România are...