miercuri, mai 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalPrimarul Gabriela Firea lucrează cu incompatibili dovediți în Consiliul General! Știe?

Primarul Gabriela Firea lucrează cu incompatibili dovediți în Consiliul General! Știe?

-

Sub ochii primarului Gabriela Firea și sub protecția lui Robert Negoiță, Honorius Circa, liderul grupului PSD din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) și totodată city-managerul sectorului 3 ocupă ilegal, de mai bine de doi ani, funcția de consilier general.

El a fost declarat incompatibil de ANI, în iulie 2016, verdict confirmat, în octombrie 2016, de Curtea de Apel București. Deși de la acea dată nu mai avea voie să ocupe funcții eligibile timp de trei ani, Honorius Circa este și azi, în disprețul legii și al hotărârilor definitive ale Instanței, consilier general PSD al Capitalei. Ba mai mult, a devenit și city manager în Primăria Sectorului 3, recunoscută și pentru promovarea și menținerea de penali în funcții de conducere (vezi cazul directorului Munteanu Radu Alexandru).

Cetățeanul.net solicită primarului general să ia măsuri de urgență pentru înlăturarea incompatibililor din Consiliul General!

Prețul seducției lui Honorius Circa – funcții pesediste plus incompatibilitate

Pe 23 ianuarie 2014, cinci consilieri locali PDL din Sectorul 3, au depus la Tribunalul București o solicitare de anulare a unei hotărâri de Consiliu Local (360/31.10.2013) care a permis efectuarea de lucrări ilegale pe bulevardul Unirii, de către subalternii primarului Robert Negoiță. Cei cinci consilieri PDL, Circa Adrian Honorius, Ciudomirov Mihai, Fătu Adrian, Niță Alina și Inocențiu Voinea, au reclamat atunci ca ilegale lucrările de pe Bulevardul Unirii (dovedite ilegale de Curtea de Conturi), dar și lucrările de lângă Tribunalul Municipiului București.

Nouă luni mai târziu, pe 31 octombrie 2014, Honorius Circa și un alt consilier PDL, Mihai Ciudomirov au ieșit discret din cauză, și au „pășit” în barca puterii pesediste. Citește detalii – Cum îl sprijină „Famiglia” consilierilor pe Robert Negoiță în dosarul lucrărilor ilegale

Honorius Circa a ajuns comisar șef al Comisariatul Municipiului Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu, instituție ce este abilitată să controleze respectarea legislației specifice, inclusiv pentru lucrările de pe bd. Unirii și cele din fața Tribunalului București! Ulterior, atât el, cât și Ciudomirov au fost aleși consilieri generali ai Capitalei, pe listele PSD.

Ce nu a știut sau nu nu l-a interesat pe Honorius Circa a fost că odată instalat pe funcția de comisar șef al Gărzii de Mediu a intrat și în incompatibilitate.Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică, prevede Legea  (161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice…) care interzicea funcționarilor publici să dețină alte funcţii în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice.

ANI a pus verdictul de incompatibilitate, Curtea de Apel l-a confirmat

Dacă Honorius Circa, deși avocat de profesie nu știa că încalcă legea, a probat-o Agenția Națională pentru integritate (ANI) care a făcut publică, în aprilie 2016, starea de incompatibiltate a lui consilierului PSD comisqar șef la Garda de Mediu.

Honorius Circa
Incompatibilitatea lui Honorius Circa a fost anunțată de ANI încă din aprilie 2016

După trei săptămâni, pe 21 aprilie 2016, Honorius Circa cere Curții de Apel București anularea raportului ANI. Apoi este ales consilier general, după alegerile din 5 iunie 2016, pe listele PSD. Pe 19 octombrie 2016, Curtea de Apel București a confirmat verdictul de incompatibilitate dat de ANI. Hotărârea a rămas irevocabilă, Circa nu a mai făcut recurs.

Honorius Circa
Curtea de Apel București a respins acțiunea lui Honorius Circa și a validat decizia de incompatibiltate a ANI. Liderul consilierilor PSD a nesocotit însă hotărârea. La fel și Gabriela Firea

Din acel moment, potrivit Legii 176/2010 (privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice) Honorius Circa, a primit o interdicție de 3 ani de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică, în calitate de persoană pentru care s-a constatat starea de incompatibilitate.

Precizare: Honorius Circa nu a răspuns demersurilor noastre repetate, de a-și exprima punctul de vedere

Honorius Circa sfidează legea și justiția de mai bine de doi ani

Au trecut mai mult de doi ani și jumătate de la hotărârea judecătorilor, dar Honorius Circa (altfel avocat de profesie, cum spuneam mai sus) continuă să facă și să desfacă legile Capialei. Honorius a rămas consilier general ba mai mult se proclamă liderul acestora (eu – adevaratul lider al grupului PSD) ba mai mult, a fost numit de Robert Negoiță și city manager al Sectorului 3.

director în Primărie
Directorul Munteanu Radu (stânga), condamnat penal, este subalternul incompatibilului Honorius Circa, city-manager la Sectorul 3

Dar faptul că Robert Negoiță obișnuiește să promoveze în funcții de conducere taman persoane care au încălcat legea nu mai este de mult o surpriză – directori generali în Primăria Sectorului 3, acum în coordonarea lui Honorius Circa, au ajuns inclusiv condamnați penal pentru conducerea de autoturisme în preajma comei alcoolice.

Cetățeanul.net îi cere public primarului general Gabriela Firea să ia măsuri pentru reinstaurarea legalității în Consiliul General al Capitalei României. Vom reveni cu dovezi ale încălcării flagrante a legislației în Consiliul General!

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Medicament pentru diabetici, vândut „la negru” pentru slăbit. Treisprezece persoane, reţinute

0
Polițiștii au eliminat o reţea care se ocupa cu traficul de Ozempic, un medicament pentru persoanele cu diabet vândut „la negru” pentru slăbit. Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au pus în executare 21 de mandate de percheziţie, în...