vineri, iunie 21, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăInvestigațiiAchiziții publiceCum îl sprijină „Famiglia” consilierilor pe Robert Negoiță în dosarul lucrărilor...

Cum îl sprijină „Famiglia” consilierilor pe Robert Negoiță în dosarul lucrărilor ilegale

-

Honorius Circa și Mihai Ciudomirov, doi dintre cei cinci consilieri locali PDL de la sectorul 3 care au reclamat lucrările ilegale ale primarului Robert Negoiță au trecut în barca Puterii și o duc mult mai bine. 
Robert Negoiță
Robert Negoiță s-a apucat din nou de treabă, la Tribunalul București, taman unde se judecă legalitatea lucrărilor

La data de 23.01.2014 , un grup de cinci (5) consilieri locali PDL din Sectorul 3, au depus la tribunalul municipiului București  o solicitare de anulare a unei hotărâri de Consiliu Local (360/31.10.2013) care a permis efectuarea de lucrări ilegale pe bulevardul Unirii, de către subalternii primarului Robert Negoiță.

Investiție ilegală

Procesul se va judeca la Tribunalul București, vineri, 18 septembrie, când judecătorii trebuie să constate și legalitatea lucrărilor începute de Robert Negoiță chiar în curtea lor, lângă clădirea Tribunalului.
Între timp,Curtea de Conturi a constatat că investiția s-a făcut ilegal, deoarece artera era în administrarea Primăriei Capitalei. Implicit, ilegală a fost declarată de inspectorii Curții, întreaga operațiune de amenajare a trotuarelor de pe bulevardul Unirii, unde a fost desființată o bandă de spațiu verde si s-au pus pergole roz, mov si albe.

Denunțul celor 5 consilieri PDL

Robert Negoiță
Honorius Circa a ajuns comisar șef la Garda de Mediu

Cei cinci consilieri PDL, Circa Adrian Honorius, Ciudomirov Mihai, Fătu Adrian, Niță Alina și Inocențiu Voinea scriau atunci, în reclamația adresată autorităților: „Primăria sectorului 3 avea doar dreptul de a amenaja spațiile verzi, conform HCGMB nr. 113/1998 privind administrarea spațiilor verzi și aliniamentelor stradale aferente străzilor de pe teritoriul Primăriilor de sector. Robert Negoiță nu a solicitat CGMB (Consiliul General al Municipiului București- n.n.) şi nu a primit dacă a solicitat transmiterea temporară a administrării arterei Unirii(…).Aceasta este una dintre dovezile ILEGALITĂŢII lucrărilor de pe artera Unirii şi de pe toate marile bulevarde din sectorul 3”. Tot ei au reclamat atunci ca ilegale, și lucrările de lângă Tribunalul Municipiului București: „În plus (…) Ministerul Justiţiei deţine drept de administrare a terenului perimetral Tribunalului Bucureşti din Bd. Unirii nr. 37. (…) Consiliul Local al sectorului 3 a devenit, în acest fel, părtaş la ilegalităţile girate de Robert Negoiţă şi Mitache Constantin, administratorul public al primăriei, prin faptul că nu se pot aloca sume de bani publici unor obiective neaflate în patrimoniu”.

„Prețul” trădării…

Robert Negoiță
Mihai Ciudomirov a devenit vicepreședintele organizației PSD sector 3, iar fiica sa a „trecut” la salariu dublu

Surse din Primărie spun că „aceștia (cei 5 consilieri ai PDL sector 3, pe atunci) au contestat hotărârile pentru a se acoperi pe ei înșiși sau urmărind interese strict personale”. Afirmația, care pare răuvoitoare, la prima vedere, pare a fi acoperită de „trădarea” a doi dintre consilieri. Astfel, pe 31 octombrie 2014 , doi dintre consilieri, Circa Adrian Honorius și Ciudomirov Mihai nu și-au completează solicitarea către instanță cu documente, în termenul prevăzut de lege și au ieșit subit și discret din cauză, făcând apoi și cuvenitul pas în barca puterii pesediste.

Primul, Honorius  Circa, a ajuns comisar șef al Comisariatul Municipiului Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu, instituție ce este abilitată să controleze respectarea legislației specifice, inclusiv pentru lucrările de pe bd. Unirii și cele din fața tribunalului București! Cel de al doilea, Mihai Ciudomirov, a devenit vicepreședintele organizației PSD sector 3, iar fiica sa Doinița Mihaela Barbu a fost transferată de la Direcția Generală de Asistență Socială și un venit lunar net de aproape 1700 lei, la  Direcția de Taxe și Impozite Locale sector 3 (așa cum reiese din declarațiile de avere), cu un salariu dublu, de circa 3500 lei, după cum ne-au spus surse din Primărie.
Pe bulevardul Unirii s-au cheltuit numai puțin de 8 milioane de euro, pentru mobilier urban. Semnatarii acestei Hotărâri de cheltuire, în mod nejudicios, a banilor publici, sunt secretarul Florentina Pencea, administratorul public Constantin Mitache și, firește, primarul Robert Negoiță.
Până la ora publicării acestui material, Cetățeanul.net nu a reușit să ți contacteze pe cei doi consilieri, cărora le vom prezenta punctul de vedere de îndată ce îl vom avea. Până atunci vom urmări, cu interes, primul termen ce va avea loc pe data de 18.09.2015 și soluția data de instanță .

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tânăr reţinut după ce s-a dat drept femeie pe internet şi a păcălit mai mulţi bărbaţi

0
Un tânăr din Constanţa a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că şi-a creat pe reţelele sociale o identitate feminină falsă, reuşind să păcălească mai mulţi bărbaţi să-i remită diverse sume de bani, prejudiciul total fiind de 42.000 de...