Încă un „penal” la curtea lui Robert Negoiță! Director în Primărie, condamnat la Judecătorie

director în Primărie

Încă un director din Primăria sectorului 3 a fost condamnat penal, pe 22 mai 2018. Magistrații de la Judecătoria Sectorului 2 au pronunțat o pedeaspă de 10 luni de închisoare pentru Radu Alexandru Munteanu, șeful Direcție Administrative și Management Informațional din Primăria sectorului 3.

Munteanu Radu Alexandru încasează, la Primăria lui Robert Negoiță, un salariu de peste 8000 de lei.

Încă un director în Primărie cu probleme penale

Judecătorii de la Sectorul 2 l-au condamnat pe Munteanu Radu Alexandru la 10 luni de închisoare. Pedeapsa va fi amânată, pentru un termen de supraveghere de 2 ani.

Pe durata supravegherii, directorul Munteanu va trebui să respecte o serie de obligații stricte: „a) se va prezenta la „Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; b) va primi vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) va anunţa în prealabil, schimbarea locuinţei și orice deplasare care depășește 5 zile precum și întoarcerea; d) va comunica schimbarea locului de muncă; e) va comunica informaţii și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”

Rămâne de văzut dacă primarul Robert Negoiță îl va menține pe Munteanu director în Primărie, după această experiență „penală”. Precizăm că sentința nu este definitivă , ea putând fi atacată cu apel, atât de către Muntreanu, cât și de către procurori.

Apelul pare mai mult decât probabil, cu cât judecătorii nu s-au pronunțat, în niciun fel, în sentința publicată pe portalul oficial, asupra acuzațiilor de conducere a autoturismului sub influența alcoolului. Ei l-au condamnat pe Munteanu doar pentru infracțiunea de „punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, pentru care opedeaps este mai mică decât cea pentru conducere în stare de ebrietate. Vom reveni asupra acestui aspect.

Citește și Audio. Alcoolul îi face iar probleme lui Robert Negoiță! Bețivi la volan, directori în Primăria Sectorul 3

Carieră de succes și salariu de 8000 de lei, până la problemele penale

director în Primărie
Directorul Munteanu Radu (stânga) este subalternul lui Honorius Circa, city-manager la Sectorul 3

Cariera lui Munteanu Radu Alexandru a evoluat rapid. Expert parlamentar la Cabinetul deputatului PSD Gabriela Podașcă, apoi angajat, scurt timp, la S.C. Administrare Active Sector 3 S.R.L (firma Consiliului Local de sector), Munteanu a ajuns în primăria lui Negoiță în 2015. Aici, la Biroul pentru Sport, Tineret și Unități de Cult, a primit un salariu de peste 4200 lei, mai mare de aproape patru ori decât primeau angajații cu funcții similare din Primărie, cu aceeași funcție – inspector de specialitate gr. II. În 2017, după ce a susținut concursul pentru postul de Șef Serviciu Arhivare, Munteanu Radu Alexandru a devenit coordonator cu delegare al Direcției ce administrează rețeaua informatică și arhivarea sectorului 3.

A fost promovat rapid pe postul de director la Direcția Administrativă și Management Informațional, funcție exercitată temporar în prezent, la nici 30 de ani, cu un venit net de peste 8000 lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here