Documente incendiare din Primăria Capitalei. PUZ-urile fantomă – Arhitectul șef Adrian Bold, în flagrant

Adrian Bold
Nicușor Dan FOTO Forbes

Primarul general Nicușor Dan este prins în mijlocul celui mai mare scandal imobiliar din istoria Bucureștiului. Planurile Urbanistice Zonale fantomă ale zonelor construite protejate au fost aprobate fără documentele legale, iar arhitectul șef Adrian Bold, cel care a dirijat operațiunea, le-a încălcat sistematic.

Anchetă realizată de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

Nicușor Dan are o dilemă înfiorătoare – fie admite că PUZ-urile zonelor construite protejate sunt ilegale chiar de la început, fie va începe să scrie plângeri penale împotriva arhitectului său șef, imediat după ce vede documentele din acest articol.

CITEȘTE ȘI: Incredibile falsuri folosite în instanță de primăria lui Nicușor Dan. DOCUMENTE

Documente oficiale năucitoare

Cel mai mare scandal imobiliar din istoria Capitalei. Prefectul Capitalei se pregătește să ceară în instanță anularea Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ) ale zonelor construite protejate. Acestea au fost aprobate fără ca planșele cu hărțile zonelor să fie vizate spre neschimbare (cum este obligatoriu – poate verifică procurorii de câte ori au fost schimbate, după interes!) iar multe dintre regulamentele fiecărei zone în parte, aprobate teoretic în anul 2000, au fost redactate după ani buni! Vom reveni cu detalii!

Există dovezi clare că în momentul în care s-a votat în Consiliul General PUZ-ul zonelor construite protejate, nu erau la dosar nici planșele (hărțile) celor 98 de zone construite protejate și niciunul dintre regulamentele fiecărei zone protejate în parte, vizate spre neschimbare.

Mai mult, nu au existat avizele de specialitate de la ministere, și nici avizele cerute de lege ale comisiilor de specialitate. Prefectul Capitalei i-a cerut lui Nicușor Dan să prezinte până luni toate documentele „conform cu originalul”, altfel le atacă în instanță. Din informațiile și documentele deținute de noi, acestea nu există în original, astfel că toate PUZ-urile zonelor construite protejate sunt PUZ-uri Fantomă!

Specialiștii consultați de ziarul Cetățeanul spun că sunt două variante: fie PUZ-urile zonelor construite protejate nu au existat legal niciodată, fie arhitectul șef Adrian Bold este cel mai mare „bandit imobiliar”, pentru că le-a încălcat sistematic.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENTE Primăria Capitalei este executată silit din prima zi lucrătoare a lui 2023 din cauza lui Nicușor Dan. Penalități de sute de lei pe…

Dosarul Cathedral Plaza. Adrian Bold a aprobat o înălțime de 3 ori mai mare decât în PUZ-ul fantomă al zonei construite protejate

Pe 20 iulie 2005, arhitectul șef al Capitalei, Adrian Bold, a semnat avizul de urbanism pentru celebrul proiect Cathedral Plaza (beneficiar Millenium Building SRL). În avizul dat care aprobă indicatorii urbanistici ai clădirii, Bold aprobă un CUT uriaș (coeficient de utilizare a terenului) de 8.1, care permite o înălțime maximă de 75 de metri (dosarul se află și azi în instanță).

Pe avizul dat, Adrian Bold nu menționează că terenul din str Berthelot, lipit de Catedrala Sf. Iosif , se afla în Zona Construită Protejată 16. Dacă respecta prevederile zonei Protejate, înălțimea maximă era de 22 de metri, iar CUT-ul maxim era 5!!!

Un alt aspect flagrant – dacă vă uitați pe documentele de mai sus, vedeți că proiectantul este Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, tocmai cea care a realizat și PUZ-urile fantomă ale ZCP!?!    

Dosarul Clucerului. Din nou Adrian Bold în rolul principal

Pe 18 ianuarie 2006, arhitectul șef Adrian Bold a emis aviz de urbanism pentru PUZ strada Clucerului 74-80 (între Bulevardul Kiseleff și Mareșal Averescu. A aprobat regim de înălțime 22 de metri și CUT 3.

Adrian Bold

Adrian Bold a omis să menționeze că pe acel teren figura PUZ zonă construită protejată 72 (parcelarea Averescu) care permite înălțime maximă de 13 metri și CUT de 1.8. El a dat practic dublu!

Surpriză! Pe acest teren a și fost construită o clădire de birouri de peste 20 de metri înălțime, al cărei proiectant este firma Imoplan SRL, deținută de Elena Maria Bucur, partenera de viață a lui Adrian Bold.

Dealtfel, Adrian Bold a fost și acționar până în 2013 la Imoplan SRL, firma care a proiectat clădirea de birouri, avizată ilegal de Adrian Bold. Chiar și în ziua de azi se recomandă pe rețelele sociale, ca partener Imoplan SRL.

A avut Bold interes să încalce PUZ-ul ZCP Mareșal Averescu sau ȘTIA că PUZ-urile zonelor construite protejate nu există legal?

Casa lui Bold, construită dubios în zonă construită protejată

Strada Cehov nr…, casa de pe numele Elenei Maria Bucur, partenera de viață a lui Adrian Bold, despre care presa a relatat că ar avea și un copil. Casa în care cunoscuți de-ai lui Bold ne-au confirmat că și-au luat adeseori cafeaua cu acesta.  

Deși terenul este cuprins în  PUZ-ul fantomă al zonei construite protejate nr. 57 – Parcelarea Monnet, pe autorizațiile de construire emise în 2004 și 2005 de Primăria sectorului 1 nu se menționează nimic despre zonele construite protejate. Știați, domnule Bold?

Altfel este curios și cum de casa în cauză are autorizația de construire pentru 630 de metri pătrați, dar în cartea funciară este declarată adevărata suprafață construită: 974 de metri pătrați!!!

În diferența de 340 de metri pătrați ar încăpea cinci apartamente cu două camere de-ale muritorilor de rând.

Viloilul de pe strada Cehov FOTO Google

Prefectul Capitalei cere să se facă lumină

Prefectul Toni Greblă i-a dat termen ultimativ lui Nicușor Dan până luni, 6 februarie, să îi comunice copii „conform cu originalul” de pe toate actele care au stat la baza adoptării planurilor urbanistice pentru zonele construite protejate. „Prefectul i-a solicitat tot primarului avize de specialitate de la ministere, referate de specialitate, studii de fundamentare, avize ale comisiilor de specialitate. Iar primarul dă din colț în colț, majoritatea nu există”, ne-au spus surse din Primăria Capitalei.   

În instanțele de judecată, un ONG a făcut deja cerere de înscriere în fals pentru documentele depuse de Primăria Capitalei. Judecătorii i-au cerut primarului să depună documentele „conform cu originalul”, dar Nicușor Dan a recurs la o golănie: a depus documente, dar nu cum este legal, cu ștampila „conform cu originalul”, ci a inventat o altă ștampilă, care nu a existat niciodată într-o instituție publică. El a ștampilat toate actele cu „conform cu dosarul administrativ”.

Citește mai multe: Ultimatum pentru Primăria Capitalei până luni, 6 februarie. Nicușor Dan și Adrian Bold, în corzi în scandalul Zonelor Construite Protejate

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.