DOCUMENTE Primăria Capitalei este executată silit din prima zi lucrătoare a lui 2023 din cauza lui Nicușor Dan. Penalități de sute de lei pe zi pe fiecare dosar.

Nicușor Dan

Nicușor Dan a făcut o regulă din a pune Primăria Generală în situația de a plăti penalități uriașe pentru refuzul de a aplica sentințe definitive ale instanțelor de judecată, în special prin neemiterea Dispozițiilor de Primar General privind retrocedările bunurilor furate de regimul comunist.

Citește și Nepăsarea primarului Nicușor Dan – Drame umane și milioane de euro penalități

Penalitățile plătite de PMB, un secret bine ascuns

Pe 16 decembrie 2022, prin răspunsul nr. 180662/R/16.12.2022, PMB, prin Serviciul de Comunicare cu Presa, s-a eschivat să ne transmită „valoarea totală a penalităților”, cu o „îndrumare” halucinantă: „vă îndrumăm spre Regulamentul de organizare și funcționare al aparatului de specialitate al Primarului General”.

Să fie certat Serviciul de Comunicare cu Presa cu Serviciul instanțe civile și contencios administrativ și Direcția Generală Economică, invocate în răspunsul pe care-l redăm în continuare?

„Referitor la solicitarea privind numărul sentințelor definitive privind obligarea Municipiului București prin Primarul General la plata de penalități de întârziere pentru nepunerea în aplicare a sentințelor definitive de emitere a Dispoziției Primarului General al Municipiului București emise în temeiul Legii nr. 10/2001, la data de 25 noiembrie 2022 și la solicitarea ”care este valoarea totală a penalităților pe zi din aceste sentințe, la data de 25 noiembrie 2022”, vă îndrumăm spre Regulamentul de organizare și funcționare al aparatului de specialitate al Primarului General, aprobat prin H.C.G.M.B nr. 52/2020, cu modificările și completările ulterioare, potrivit căruia:

În condițiile secretomaniei Primăriei conduse de Nicușor Dan, am continuat să investigăm speța pe cont propriu. Vă prezentăm pe larg încă două dosare în care PMB plătește cheltuieli de judecată și penalități.

Nu și-a executat de bunăvoie obligațiile stabilite în titlul executoriu

Printr-o Încheiere din 3 ianuarie 2023 a Biroului Executorului Judecătoresc „Acta Non Verba”, în dosarul nr. 744/2022, s-a actualizat cu rata inflației creanța din titlul executoriu reprezentat de Sentința Civilă nr. 795/12,05.2021, pronunțată de Tribunalul București – Secția a III-a Civilă.

Este vorba de o executare a „debitorului Municipiul București prin Primar General”, Nicușor Dan, care nu și-a executat de bunăvoie obligațiile stabilite în titlul executoriu.

Prin Notificarea 1696/03.04.2001, formulată în baza legii 10/2001 și înregistrată sub nr. 41461 la PMB, s-a solicitat emiterea unei dispoziții în ceea ce privește imobilul situat în b-dul Dacia, dar cererea nu a fost soluționată în timpul legal.

Astfel, instanța a obligat, prin Sentința  795 din 12 mai 2021, Primăria prin Primarul General să soluționeze Notificarea și să plătească petiționarului suma de 2500 lei cheltuieli de judecată, însă Nicușor Dan s-a făcut că plouă.

Penalități de 200 lei pe zi de întârziere pentru fiecare zi în care Nicușor nu pune în aplicare hotărârea definitivă a judecătorilor

Un caz similar este cel al nerezolvării dosarului administrativ nr. 90056, constituit în baza cererii nr. 40991/2005. Pe 3 noiembrie 2022, instanța  a obligat Municipiul București „să plătească în favoarea reclamantei penalități de 200 lei pe zi de întârziere începând cu data de 03.11.2022 și până la executarea obligației de a face constând în emiterea unei dispoziții de soluționare a dosarului administrativ nr. 90056, constituit în baza cererii nr. 40991/2005, conform titlului executoriu reprezentat de sentința civilă nr. 1382/25.09.2020 pronunțată de Tribunalul București în dosarul nr. 10784/3/2020. Definitivă. Pronunțată azi, 03.11.2022, prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței”.

Culmea ipocriziei

Nicuşor Dan anunţa, la sfârșitul lunii mai 2022, că a cerut Corpului de Control să verifice stadiul dosarelor depuse pe Legea 10/2001 pentru a vedea de ce acestea au fost tărăgănate ani de zile.

Evident, până azi nimeni, în afară de primarul general, nu știe ce a constatat Corpul de Control, un lucru fiind clar ca lumina zilei: Nicușor Dan a amânat nejustificat semnarea Dispozițiilor de Primar General, iar bucureștenii plătesc bani grei din această cauză.

Ani de zile, Nicușor Dan a informat Comisia Europeană, la fiecare 6 luni, despre nepunerea în executare a hotărârilor judecătorești definitive de către Primăria Capitalei, informări care erau contabilizate drept încălcări ale statului de drept în România, în rapoartele anuale ale mecanismului de cooperare și verificare (MCV). Olanda s-a folosit sistematic de acest pretext pentru a se opune aderării României la Schengen.

După ce a fost ales primar general, Nicușor Dan a prins năravul predecesorilor săi: refuză sistematic să pună în aplicare tocmai hotărârile judecătorești definitive care vizează Primăria Capitalei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.