Ministrul Muncii a pus ochii pe pensiile NABABILOR! Câte milioane de pensii vor fi recalculate

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunţă că în următoarele 18 luni vor di recalculate 5 milioane de pensii. Turcan afirmă că acest proces trebuia început în orctombrie 2019, de predecesoarea sa, Violeta Alexandru. Ministrul a anunţat şi o nouă lege a pensiilor.

„Vom începe evaluarea dosarelor din sistemul public de pensii din România așa cum prevede art. 157 alin. (2) din legea 127 publicată în Monitorul Oficial în 9 iulie 2019. Această procedură trebuia demarată din octombrie 2019, când ar fi trebuit emis acest ordin, la 90 de zile. În baza legii 127, acest ordin de evaluare a dosarelor este etapa premergătoare a recalculării pensiilor din sistemul public de pensii.

Ultima mare recalculare a fost făcută în perioada 2005-2010 și a cuprins atunci aproximativ un milion de dosare. Am stabilit acum o perioadă de maxim 18 luni pentru evaluarea celor aproximativ 5 milioane de dosare de pensii”, a declarat Turcan, în conferință de presă.

„Pensiile speciale intră și ele în preocuparea noastră și am aplelat la consultanți încât să asigurăm un echilibru între cotizare și prevederile privind legile speciale de care beneficiază”,a spus Turcan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.