La Galaţi s-au închis restaurantele, cafenelele, barurile şi cinematografele. Măsura, luată după ce rata de infectare a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţa Galaţi a hotărât duminică, închiderea tuturor restaurantelor, cafenelor, barurilor, cinematografelor şi instituţiilor de cultură din municipiu.

Acest lucru după ce rata de infectare a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori. Măsuri asemănătoare au fost luate şi în localitatea Nistoreşti, unde se înregistrează o rată de infectare de peste 4 cazuri de Covid 19 la mia de locuitori.

Potrivit deciziei CJSU Galaţi, în municipiul Galați se înregistrează o rată de infectare de 3,10 la mia de locuitori în timp ce la Nistoreşti rata este  de 4,22 la mia de locuitori

 Ce evenimente au fost interzise

Comitetul a decis ca în ambele localităţi, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor să fie oprită. Au fost interzise toate evenimentele culturale în municipiul Galaţi și în localitatea Nistoreşti, în oraşul Tecuci şi în alte 13 localităţi.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate, în localităţile Nicoreşti şi municipiul Galaţi.

În judeţul Galaţi, de la debutul pandemiei au fost confirmate cu coronavirus 7.773 de persoane. Dintre care 240 au decedat. În judeţ au fost realizate aproape 55.600 de teste pentru depistarea infecţiei cu coronavirus.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.