Restricții în Capitală: Se închid restaurantele și cafenelele. Masca devine obligatorie în jurul școlilor

Restricții dure în Capitală, pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de Covid-19. Se închid restaurantele și cafenelele la interior, iar masca devine obligatorie în jurul școlilor.

Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu a anunțat marți după-amiază că restricțiile vor intra în vigoare de miercuri, 7 octombrie, în București, în contextul creșterii vertiginoase a cazurilor de Covid-19 în România. Cojanu a precizat că măsurile sunt valabile cel puțin în următoarele șapte zile sau atâta timp cât rata de incidență se va menține peste 1,5 la mie.

Astfel, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, alcoolice și non-alcoolice, în unitățile de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în București.

Excepție vor face doar unitățile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisă servirea în interior, dar numai pentru cei cazați.

De asemenea, este interzisă ctivitatea sălilor de spectacole și concerte.

Restricții în Capitală: Purtarea măștii, obligatorie în zona școlilor

În zona școlilor purtarea măștii devine obligatorie – de la copii peste 5 ani până la adulți, în intervalul orar 7:45 – 21:15. Revine obligația PMB și a primăriilor de sector să delimiteze aceste zone – chiar și cu o simplă vopsea.

În același timp, se vor intensifica activitățile de control în târguri, piețe, transport în comun și apropierea unităților școlare.

CITEȘTE ȘI Purtarea măştii de protecţie, obligatorie în preajma şcolilor din unele localități din Dâmbovița

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.