Primăria Galați trebuie să plătească pentru un tunel inexistent 3 milioane de lei

Dunare Foto sursa : debraila.ro

Aproape trei milioane de lei trebuie să plătească Primăria Galați pentru un tunel care nu a fost construit .

Tribunalului Galați a decis că Primăria Galați a greșit când a renunțat la contractul privind realizarea tunelului la Dunăre. Decizia nu este definitivă.

Proiectul tunelului, lansat în 2015 de fostul primar Marius Stan

Proiectul tunelului de la Galați a fost lansat în 2015 de fostul primar Marius Stan. Acesta este cel care a semnat un contract cu o companie americană. După ce Marius Stan a pierdut alegerile din 2016, noua conducere a Primăriei Galați a renunțat la proiect. Instituția a susținut că proiectul nu poate fi realizat

Primăria și Consiliul Local Galați, date în judecată de americani

În 2017, americanii au dat în judecată Primăria și Consiliul Local Galați. După numeroase termene ale procesului, americanii au obținut câștig de cauza. Tribunalul Galați a obligat Primăria Galați la plata unei despăgubiri de 2,6 milioane de lei și a unor penalități. Decizia nu este definitivă. Ea poate fi atacată de municipalitatea gălățeană.

„Obligă pârâtul la plata către reclamanţi a sumei de 2.655.266, 67 lei. Din care 2.339.442 lei contravaloarea servicii şi 467.888,4 lei TVA, conform facturilor fiscale. Obligă pârâtul la plata către reclamanţi a penalităților de întârziere în cuantumul contractual de 0,05 %/zi de întârziere aferente debitului de 2.655.266,67 lei. Acest lucru începând cu data de 25.04.2017. Inclusiv şi până la plata efectivă a debitului”, se spune în decizia Tribunalului Galați, potrivit stiripesurse.ro.

Tunelul urma să lege orașul Galați de județul Tulcea printr-o legătură pe sub Dunăre de aproape doi kilometri lungime. Tunelul trebuia să fie conectat la rețeaua de drumuri naționale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.