UPDATE/Primul pompier confirmat cu coronavirus la ISU Galați

Un pompier de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați a fost confirmat cu coronavirus (COVID-19). Toți colegii cu care persoana infectată a intrat în contact au fost izolați la domiciliu, iar Direcția de Sănătate  Publică a început o anchetă epidemiologică.

UPDATE : marți, 22.45 Prefectura județului Galați a anunțat că au fost înregistrate 3 cazuri de infectare cu Covid-19, a cadrelor care își desfășoară activitatea în plan operativ, la nivelul ISU.

„În acest sens, facem precizarea că după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a Direcției de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toți contacții, ancheta epidemiologică fiind în desfășurare. Totodată, au fost dispuse măsuri pentru izolarea acestora la domiciliu, fiind monitorizate telefonic. Menționăm că de la începutul perioadei care a determinat adoptarea de măsuri speciale pentru protecția personalului, la nivelul tuturor structurilor din subordinea ISU Galați au fost luate măsuri pentru dezinfecția și igienizarea spațiilor, precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent.”, a transmis Prefectura Galați.

Știrea inițială: Un pompier de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați a fost confirmat cu coronavirus (COVID-19). Potrivit surselor din interiorul ISU Galați, pompierul lucrează la secția de victime multiple. Acesta nu a mai venit la serviciu de câteva zile și luni s-a prezentat la spital deoarece s-a simțit rău, având simptomele virusului.Rezultatul a confirmat faptul că pompierul este infectat cu coronavirus și a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase.  

Din primele informații, cel puțin șase pompieri au fost izolați la domiciliu, aceștia fiind colegii de tură ai pompierului infectat. Direcția de Sănătate Publică a început o ancheta epidemiologică la ISU Galați.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.