ALDE şi PRO România, posibilă alianţă politică

Reărezentanţii ALDE şi PRO România au discutat despre o eventuala colaborare si alianta

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, faptul că partidul pe care îl conduce, ALDE, va face o alianţă cu Pro România, formaţiune condusă de Victor Ponta. După o vreme, a revenit la anunţ şi a spus că au fost discuţii în vederea unei colaborări viitoare.

„Discuţii fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianţe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forţă politică parlamentară , după PSD şi PNL.  În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare“, se arată într-un mesaj public al lui Călin Popescu Tăriceanu, după întrevederea cu Victor Ponta şi Ion Mocioalcă.

Călin Popescu Tăriceanu a scirs că ALDE va forma o alianţă cu Pro România. Apoi a scris că sunt doar discuţii

Pe pagina de Facebook a lui Călin Popescu Tăriceanu a apărut informaţia că ”a hotărât” o alianță politică cu Victor Ponta, însă după 10 minute liderul ALDE a modifica anunțul său făcut de rețeaua socială, spunând că ”a discutat” o alinață politică cu Pro România.

Imediat, Victor Ponta a reacționat, tot pe Facebook, la anunțul făcut de Călin popescu Tăriceanu privind încheierea unei alianța politice între Pro România și ALDE, subliniind că nu a fost luată nicio decizie și amintind că el a spus că dacă ALDE iese de la guvernare este dispus la discutarea unui pact politic.

„Pe 22 Iulie am spus “dacă Alde iese de la guvernare suntem dispuși să discutăm un proiect politic comun” !

Azi am progresat foarte mult în acest sens! Nu am luat decizii – dar am discutat și progresat! Când mai mulți oameni se aseaza la masă cu intenții bune – sunt șanse mai mari de succes!

Este o nevoie uriașă de schimbare a modului de guvernare a țarii / un “RESET” total al administrației publice și al direcției economice! Trebuie să găsim soluții și oameni capabili să le aplice!

Noi Suntem ProRomania- și ținem cu România!”, a scris Ponta pe facebook.

Victor Ponta a spus pe facebook că va face alianta cu ALDE doar daca acestia vor iesi de la guvernare

ALDE este unul din cele două partide aflate în coaliţia de guvernare, în timp ce Pro România se află în Opoziţie, fiind format mai ales din foşti social-democraţi şi membri ai ALDE.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.