Sclavie pentru bugetarii din România! Nu se mai plătesc orele suplimentare

Veste proastă pentru angajații la stat. Guvernul a decretat că bugetarii nu vor mai fi plătiți pentru munca suplimentară până în 2021.

Specialiștii în Drept spun însă că Ordonanța ce prorogă termenul pentru plata orelor suplimentare în 2021 are un puternic iz neconstituțional.

„Ordonanța de Urgență denumită și eufemistic ordonanța pentru taxa pe lăcomia băncilor nu a adus doar modificări în sectorul bancar și financiar, dar a și prorogat anumite termene ce țin de munca suplimentară în sectorul bugetar. Astfel, OUG 90 din 6 decembrie 2017 care implementa că pentru anul 2018 NU se vor mai plăti orele suplimentare, a fost prelungită până în 2021 prin ordonanța de urgență supranumită și ordonanța pentru implementarea taxei pe lăcomia băncilor. Pe lângă lupta nesfârșită cu sistemul bankstersk din România, au trecut aproape neobservate aceste mici modificări ce au iz de neconstituțional. Nu aș fi sesizat acest lucru dacă era vorba despre o lege trecută prin Parlament și dacă în 2017 nu s-ar fi instituit fix aceeași măsură de neplată pentru orele suplimentare și tot prin OUG. Mai pe scurt, bugetarii, cu anumite excepții, nu vor mai primi bani pentru orele suplimentare ci vor primi libere – lucru total în contradicție cu legea actuală, și anume 153, din 2017”, a explicat avocatul Adrian Cuculis.

Astfel, ordonanța pentru implementarea taxei pe lăcomia băncilor sau textul privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, prevede printre altele și următorul text:

Art. 35 – (1) Prin derogare de la prevederile art. 21 alin (2)-(6) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 2019 – 2021, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere, precum și munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător acestora.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.