sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăProprietara magazinului care a vândut Primăriei Bistrița cele șase veverițe, amendată de...

Proprietara magazinului care a vândut Primăriei Bistrița cele șase veverițe, amendată de Garda de Mediu

-

Proprietara magazinului de tip pet shop care a vândut Primăriei Bistrița cele șase veverițe închise în voliera amplasată în parcul municipal a fost amendată de Garda de Mediu cu suma de 5.000 de lei, pentru că nu a putut prezenta documentele de proveniență.

„S-a mers pe fir. S-a găsit firma aceasta, de fapt o PFA, care a vândut conform actelor șase veverițe către Primărie. Din discuțiile cu firma respectivă, ei ziceau că le-au luat de la cineva de pe internet, din Oradea, și nu au mai reușit să dea de el. Chestia e că nu aveau acte de proveniență, aveau un soi de borderou, și, în condițiile acestea, pentru că au fost achiziționate și comercializate fără acte de reglementare, s-a aplicat sancțiunea de 5.000 de lei”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, Grațian Morariu.

Potrivit lui Morariu, cea care deține magazinul cu pricina s-a plâns că amenda ar fi prea mare, dar în cele din urmă a ales să o achite, profitând de reducerea cu 50% a valorii sancțiunii în termen de 48 ore. Astfel, ea a plătit o amendă de 2.500 de lei, care aproape i-a anulat profitul în urma tranzacției făcute cu Primăria, având în vedere că suma totală încasată pentru cele șase veverițe a fost de 2.700 de lei.

Reprezentantul Gărzii de Mediu spune că femeia „a avut noroc”, deoarece a fost încadrată la sancțiuni acordate persoanelor fizice, în caz contrar amenda minimă pentru persoanele juridice plecând de la 30.000 de lei.

La rândul ei, Primăria Bistrița riscă o amendă de 50.000 de lei dacă, până la sfârșitul lunii septembrie, nu le va oferi celor șase veverițe un spațiu mai mare. Pentru cele șase veverițe și voliera metalică s-au plătit în total aproximativ 20.000 de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...