Numiri controversate la vârful ANAF! Doroș schimbă „gărzile”

Doroș
Eugen dragoș Doroș a trecut la schimbări la vârful ANAF. Sursa foro: enational

În timp ce ochii presei au fost „captivați” de rezultatele alegerilor locale și de „cozile” la DNA, la vârful ANAF se petrec schimbări „interesante”.

După ce președintele ANAF, Eugen Dragoș Doroș a anunțat într-o videoconferință ținută miercuri, 8 iunie 2016, că mai mulți șefi ai structurilor teritoriale ar urma să fie schimbați din funcții, primele schimbări au fost efectuate, chiar de a doua zi, joi 9 iunie.

Dragoș Doroș a decapitat DGRFP București

Cele mai mari schimbări au avut în vedere conducerea Fiscului din Capitală și din județul ilfov. Cea mai răsunătoare schimbare este cea a lui Marinel Rizea, director general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) București („stăpână peste București – Ilfov)  a fost mutat la DGRFP Ploiești (care condce activitatea din Prahova, Teleorman, Argeș și Dâmbovița).

Au mai fost schimbați Mirela Călugăreanu, director executiv la „colectare” DGRFP București – mutată la Direcția Generală de Administrare Mari Contribuabili și Marinel Nedeluț (Administrația Județeană a Finanțelor Publice – AJFP Ilfov), care a fost mutat la AJFP Târgu Mureș!

Încă un șef controversat la București

Doroș
Marinel Rizea, fostul șef al regionalei București, un finanțist cu o avere impresionantă

Aceste mutări, banale la prima vedere (dacă excludem mutarea de la București la Târgu Mureș) ascund însă strategii mult mai interesante. De pildă, Claudiu Codrea, cel numit în locul Mirelei Călugăreanu, a condus (între noiembrie 2013 și februarie 2015) Direcția Antifraudă București – Ilfov, de unde ar fi fost destituit, de către Victor Ponta, după scandalul arestărilor din dosarul Alina Bica (Codrea fiind cunoscut ca un apropiat al acesteia). Anterior (februarie 2012 – noiembrie 2013), Codrea fusese șef de cabinet al lui Șerban Pop, președintele ANAF, arestat preventiv și trimis în judecată, într-un alt dosar al Alinei Bica, în dosarul despăgubirilor scandaloase de la ANRP (Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților).

Codrea a redevenit șef de cabinet al președintelui ANAF odată cu numirea lui Eugen Dragoș Doroș . Surse credibile spun că tot Claudiu Codrea este favorit pentru funcția de director general al fiscului, ocupată, timp de ani buni, de Marinel Rizea, un finanțist cu o avere impresionantă, potrivit declarației de avere. Despre aceasta, dar și despre finul său, Florin Daniel Anghel, a relatat, în urmă cu patru ani, Ziarul de Investigații – „În Ilfov, prosperă evazioniștii și șeful fiscului”. Daniel Anghel continuă să ocupe, cu delegație, funcția de șef al Administrației Finanțelor Publice sector 2, poate cel mai complex sector din București dacă ținem cont că aici se regăsesc cele mai multe angrouri, cel mai multe firme conduse de cetățeni asiatici, dar și, spun sursele noastre, cele mai multe rambursări ilegale de TVA.

Citește și DOCUMENT EXCLUSIV Prejudiciu record la ANAF Ilfov – 266 milioane de euro, numai în 2013! Bombă pe masa DNA

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Bai nene,din cauza acestor „asa zisi FINANTISTI”,o ducem NOI pensionarii asa de greu!…..nu vedeti ce averi colosale au?….ei incurajeaza evaziunea fiscala si va fi si mai greu de acuma in colo deoarece NU se colecteaza la bugetul de stat din cauza evaziunii prea mari!…..auziti finantistul acela dat afara de PONTA ,ca era omul lui BICA infractoarea ,acum revine iarasi „pe cai mari”spalat ca lumea!”….nu stiu unde ajungem cu evaziunea asta!…..un pensionar care considera ca acest guvern catastrofa sa plece cat mai repede!……

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.