sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăLovitură pentru Elena Udrea: Rămâne în arest!

Lovitură pentru Elena Udrea: Rămâne în arest!

-

Elena Udrea rămâne în penitenciar, după ce instanța supremă i-a respins o cale extraordinară prin care a atacat decizia de condamnare la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Nu este primul demers de acest fel făcut de Udrea în încercarea de a scăpa de închisoare.

CITEŞTE ŞI: Ioana Băsescu şi Elena Udrea au scăpat definitiv de condamnări

Elena Udrea a folosit acum o altă cale extraordinară de atac – cererea de revizuire.

Instanța supremă i-a respins, însă, ca inadmisibilă această cerere de revizuire a deciziei de condamnare în dosarul Gala Bute.

Hotărârea a fost luată marți de Înalta Curte de Casație și Justiție și nu este definitivă.

Elena Udrea a folosit până acum numeroase căi de atac și, de asemenea, a cerut și încetarea procesului penal în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009 pe motiv că faptele s-au prescris, ea invocând deciziile CCR. În martie 2021, Elena Udrea a fost condamnată de Curtea de Apel București la 8 ani de închisoare în dosarul în care este acuzată de instigare la luare de mită şi spălare a banilor privind finanţarea campaniei electorale din 2009.

Fostul ministru Elena Udrea se află acum în Penitenciarul de femei Târgșorul Nou, unde execută 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Sentinţa definitivă de condamnare a fost dată în iunie 2018 şi confirmată în aprilie 2022 prin respingerea unei contestaţii în anulare.

Ce condamnări a dispus instanța în dosarul Gala Bute

Fostul ministru al Turismului a fost condamnată, în iunie 2018, la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. La momentul pronunțării deciziei definitive, Udrea se afla în Costa Rica.

Ea părăsise România la începutul lui 2018 și a cerut azil în Costa Rica. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica și apoi încarcerată. A fost eliberată în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a decis că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă Supremă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...