Ziua Eroilor – Eveniment în memoria elevului Marius Bodo, ucis în spital de „un terorist neindentificat”

Un eveniment în memoria elevului Erou – Martir, Marius Bodo, va organiza miercuri, 24 mai 2023, ora 12, la Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din București,  urmând a fi dezgolită o placă comemorativă în amintirea acestuia.

Evenimentul este organizat de Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.

Marius Bodo (15.08.1974 – 24.12.1989)

În data de 21 decembrie 1989, când a izbucnit Revoluția la București, Marius Bodo, elev în clasa a X-a C, a plecat de la liceu însoțit de opt colegi și de profesorul de tehnologie.

Aceștia au participat la Baricada de la Inter unde au strigat „Liberate te iubim, ori învingem ori murim!”

Pe data de 22 decembrie ’89, pe Marius l-a străpuns un glonț în piciorul drept și astfel colegii de școală l-au cărat la Spitalul de copii „Grigore Alexandrescu”.

Abia în anul 2008, frații copilului Erou aveau să afle din dosarul aflat la Parchetul Militar că acesta „a fost împușcat în abdomen” în timp de se afla internat în spital, de către „un terorist neidentificat”.

Mesajul elevului erou Marius Bodo dintr-a X-a C, pentru colegii de ieri și de azi ai acestui liceu este urmatorul: ” să fiți curajoși, să luptați pentru libertatea voastră”, se arată într-un comunicat al Secretariatului

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.