Focare de varicelă active la unele unități școlare din Constanța

Elevi,. Foto sursa: Pixabay.com
Elevi,. Foto sursa: Pixabay.com

Șase focare de varicelă sunt active în prezent în școli și grădinițe din Constanța, altele fiind deja închise. Șefa Direcției de Sănătate Publică din Constanța, Cristina Schipor, spune că momentan nu este vorba despre o epidemie de varicelă de la începutul acestui an fiind înregistrat și un focar de scarlatină.

. „Sunt doar focare, nu este vorba de epidemie. Știți că focarul este de la trei cazuri în sus. Sunt cazuri puține, în câte o unitate. La nivelul județului Constanța am avut un focar de scarlatină, care la acest moment este și închis, cu patru cazuri, iar vorbind de varicelă, am avut trei focare închise și acum avem șase focare în evoluție”, a declarat şefa Direcției de Sănătate Publică din Constanța, Cristina Schipor, potrivit g4media.ro.

„În ultimele săptămâni, secția de Pediatrie de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța au fost numeroase cazuri de internări, aș putea spune chiar la capacitate maximă, ca și patologii predominând cele cu transmitere respiratorie, respectiv scarlatine, angine streptococice, varicele”, spune purtătorul de cuvânt al unității sanitare, dr. Ana Maria Ianc

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.