Sute de militari americani se instruiesc în Poligonul Smârdan, din Galați

Militarii Batalionului 1-26 Infanterie SUA se instruiesc cu Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”. Antrenamentele au loc la în Poligonul Smârdan, din județul Galați. Americanii au fost dislocați la finele anului trecut în baza militară Mihai Kogălniceanu. Ulterior, infanteriștii americani au fost relocați la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”.

Începând cu data de 15 ianuarie, militari americani aparținând Batalionului 1-26 Infanterie al armatei SUA se instruiesc alături de infanteriștii gălățeni.

 În următoarea perioadă aceștia „se vor instrui alături de militarii gălățeni după un program de instrucție planificat și adaptat în concordanță cu echipamentele și capabilitățile militare de care dispun ambele structuri.”

 Scopul instruirii este de a aprofunda și perfecționa tehnicile, tacticile și procedurile de lucru, însușirea caracteristicilor și capacității de luptă generată de echipamentele militare din dotare precum și creșterea nivelului de interoperabilitate în conformitate cu cerințele NATO, au explicat reprezentanții militarilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.