Proiect cu finanțare nerambursabilă „EduSport Sana”

Bursele școlare, Elevii încep şcoala fără manuale

Clubul Sportiv Fortuna București în parteneriat cu Primăria Sectorului 2 și Inspectoratul Școlar al Municipiului București Sector 2 derulează proiectul „EduSport Sana”. Proiectul urmărește creșterea gradului de conștientizare în rândul comunității din Sectorul 2 cu privire la efectele negative ale posturii greșite și ale mersului incorect asupra dezvoltării copiilor și promovarea beneficiilor activităților fizice pentru sănătate și recreere, ca parte integrantă a modului de viață.

Obiectivul proiectului este acela de a îmbunătăți capacitatea profesorilor de sport și a educatorilor de a preveni deformările câștigate ale coloanei vertebrale (cifoze, scolioze și lordoze) și modificările biomecanicii mersului în rândul copiilor, precum si de a corecta poziția vicioasă a corpului și mersului greșit, prin dezvoltarea unor exerciții, metode si activității sportive adaptate și atractive pentru copii.

În cadrul proiectului vor fi organizate mai multe sesiuni de informare și module practice la care vor participa educatori, învățători și profesori de sport. Acesta se vor desfășura în cadrul: grădiniței Castel , grădiniței Licurici, școlii gimnaziale nr. 24 și a școlii gimnaziale nr. 4

Clubul Sportiv Fortuna București a fost înființat în anul 2012, ca o asociație sportivă, cu personalitate juridică romană, non-guvernamentală, non-profit și are ca scop principal interesul dezvoltării bunăstării societății, creând o legătură între comunitate și instituțiile publice, atât pentru a face față provocărilor din domeniul sportului, cât și pentru a aduce un impact pozitiv în întreaga comunitate asupra sănătății, incluziunii sociale, voluntariatului și educației, prin si pentru sport.

Misiunea Clubului este de a promova beneficiile sportului “în” și “în afara” terenului de sport, mai ales în rândul copiilor și adolescenților, pentru formarea deprinderilor de a face mișcare și pentru creșterea rapidă a interesului pentru practicarea sportului pe toate palierele (personal, familial, de grup/colectiv, comunitate locală și națională).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.