#Colectiv Cristian Preda către Victor Ponta: urmaţi exemplul premierului Letoniei şi daţi-vă demisia!

Maria Grapini pe lista PSD alegeri europarlamentare 2019

ColectivEurodeputatul PPE Cristian Preda i-a cerut premierului Victor Ponta, după tragedia din Clubul Colectiv, să urmeze exemplul lui Valdis Dombrovskis, premierul leton care şi-a dat demisia în 2013, în urma prăbuşirii tavanului unui supermarket. Dacă nu şi-a dat demisia atunci când s-a dovedit că a plagiat, aşa cum a făcut-o preşedintele maghiar Pal Schmitt, măcar acum ar trebui să recurgă la acest gest, susţine Preda.

„În 2012, președintele Ungariei a demisionat, după ce Universitatea în care își susținuse doctoratul a descoperit că plagiase. În toamna anului urmâtor, premierul Letoniei pleca din funcție, după ce tavanul unui supermarket s-a prăbușit și a omorât câteva zeci de persoane. Victor Ponta nu a urmat exemplul lui Pal Schmitt, șeful statului maghiar, recurgând – dimpotrivă – la mai multe tertipuri pentru a-și acoperi frauda academică. Acum, după moartea tinerilor în incendiul din clubul Colectiv, primul-ministru trebuie împins să ia exemplu de la letonul Valdis Dombrovskis și să demisioneze. Într-adevăr, sincronizarea noastră cu politica europenilor trebuie să includă și reacțiile la crize majore. Vinovații direcți – de la patronii inconștienți la primarul corupt – trebuie să plătească, zic eu, cu propria libertate. Justiția va decide soarta lor, în baza Codului penal. Responsabilitatea politică e, în schimb, în curtea de la Palatul Victoria. O asemenea traumă colectivă nu poate fi vindecată doar prin decizia unui judecător, atunci când ea va veni. E nevoie de un sacrificiu imediat din rândul celor care asumă guvernarea. O tragedie nu poate aștepta venirea cetățenilor la urne. Îi cer, de aceea, premierului să plece fără întârziere din funcție!”, a scris Cristian Preda pe contul său de Facebook.

32 de persoane au murit în urma incendiului de la Club Colectiv

Un incendiu devastator izbucnit vineri seara în Clubul Colectiv din Bucureşti, în timpul unui concert, s-a soldat cu moartea a 32Colectiv de persoane şi rănirea altor aproximativ 150. Victimele au fost transportate la mai multe spitale din Capitală. După tragedia de la Clubul Colectiv, autorităţile au decretat trei zile de doliu naţional.

Parchetul Tribunalului Bucureşti anchetează cauzele incendiului din Clubul Colectiv, cei trei patroni ai localului fiind reţinuţi luni seara. De cealaltă parte, tot mai multe voci cer tragerea la răspundere a primarului Setorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Cristian Preda a criticat prezenţa lui Gabriel Oprea la locul tragediei

ColectivPrima ieşire la adresa autorităţilor a eurodeputatului Cristian Preda a avut loc chiar în noaptea tragediei de la Clubul Colectiv. Atunci, postarea sa de pe Twitter l-a vizat pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea. „Când la locul unei tragedii apare un impostor, compasiunea pentru victime e însoțită de furie”, a scris Preda pe Twitter.

„Sunt șocat de accidentul petrecut într-un club bucureștean și sper ca răniții să poată fi salvați! Condoleanțe pentru familiile victimelor”, a scris el, într-un alt mesaj postat pe reţeaua de socializare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.