MUREŞ: Prime de angajare, cursuri și consultanță pentru absolvenții de liceu ce se înscriu la AJOFM

În perioada următoare, toți absolvenții de liceu sunt aștepați la sediile AJOFM pentru a fi luați în evidențe.

Cei vizați sunt elevii care au terminat liceul în ultimele 12 luni, nu au un loc de muncă sau nu au fost admiși la facultate.

Intrarea în evidențe vine cu un set de beneficii, inclusiv bănești, iar procedura este simplă, spune directorul adjunct al AJOFM Mureș, Elisabeta Bogdan:

„Beneficiază de servicii gratuite prin AJOFM Mureș, vorbim de consiliere, informare, mediere, inclusiv cursuri de formare profesională, iar dacă se angajează pot să obțină niște prime de angajare. Pentru intrarea în evidență au nevoie de act de identitate, o diplomă de absolvire sau adeverință înlocuitoare, un CV Europass și o declarație în format tipizat privind starea de sănătate, modelul îl primesc de la noi. Prima de angajare are o valoare de peste 1.500 de lei și se acordă în două tranșe, una la angajare, alta după 12 luni de muncă”.

Anul trecut, în evidențele AJOFM Mureș au intrat circa 900 de absolvenți, din care puțin peste 250 au rămas șomeri, în timp ce un număr aproximativ egal și-au găsit un loc de muncă, transmite RADIO TÂRGU MUREŞ.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.