Trei liberali, infectați cu coronavirus. România intră în scenariul trei

FOTO: leo2014/Pixabay.com
FOTO: leo2014/Pixabay.com

Trei membri PNL au fost testați pozitiv cu coronavirus. Cei trei liberali au fost infectați de senatorul Vergil Chițac. Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus ajunge astfel la 102 persoane, iar România intră în scenariul trei al autorităților.

„Sunt confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae. Toți 3 se află în izolare la domiciliu, au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat și senatorul Chițac, și ieri nu au fost prezenți la reuniunea Biroului Executiv al PNL”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

România intră în scenariul 3 al autorităților

Intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea inițială, „transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”, potrivit Digi 24.

„Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorități, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o „transmitere susținută pe scară largă” a noului coronavirus (COVID-19)”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

În scenariul 3, valabil pentru înregistrarea a 101 până la 2.000 de cazuri, se mărește capacitatea de răspuns la coronavirus și se începe un triaj la fiecare spital: vor fi prioritizate cazurile din epidemie și vor fi amânate cele care nu sunt urgențe medicale. Toate spitalele de boli infecțioase nu vor mai trata decât pentru Covid-19, bolnavii cu alte afecțiuni fiind transferați către alte centre medicale. De asemenea, vor fi mărite spațiile pentru tratarea bolnavilor și vor fi aduși medici suplimentari.

Restricționarea adunărilor publice cu mai mult de 50 de persoane

„Se restricționează activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment, care presupun participarea a peste 50 de persoane, realizate în spații închise, inclusiv cele realizate în săli de tratament balnear, săli de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetica, săli de jocuri de noroc și cazinouri”, a transmis Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

România se pregătește pentru etapa 3 în Criza Coronavirusului COVID-19

DOVADA Rectorul de la UMF Iași a pus în mare pericol sănătatea studenților

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.